Ensin taas työharjoittelusta. Työpäivä oli todella hiljainen, vain muutama asiakas kävi. Meitä oli myyjinä paikalla neljä naista yhtä aikaa. Koko tämän viikon on nuori tyttö ollut työelämään tutustumassa eli tettiläisenä. Tosi kiva 15-vuotias.

Illalla oli savikurssin ensimmäinen kokoontuminen. Kurssilaisia oli paikalla vain kuusi kappaletta ja kaikki naisia. Pari ilmoittautunutta oli joutunut perumaan kurssille tulon. Opettajamme on mies, mukava keramiikkataiteilija. Ensin kuulimme pienen luennon savesta ja sen ominaisuuksista. Meillä oli käytössä harmaata englantilaista savea. Suomalainen savi on punertavaa rautapitoisuutensa takia.

Tänään valmistimme seinälle laitettavan tuikkutelineen. Opettelimme muovausta ja opimme taikamerkkien tekemiset. Ilta sujui nopeasti ja saven kanssa touhuaminen oli todella mukavaa.

Hiljaisuus oli myös mukavaa. Kaikki tekivät keskittyneesti omia töitänsä. Hiljaisuutta ei kyllä kestänyt kauaa. Naapurin rouvan (tämän, jolla on ne riiviöpojat) kännykkä alkoi soimaan ja se soi melkein taukoamatta. Pojat soittelivat ja kyselivät missä äiti on. Tietysti äiti kertoi olinpaikkansa, vaikka minä ehdotin että sanoo jonkun muun paikan. Pojat tulivat kurssipaikalle, saivat kaupparahaa ja tulivat taas takaisin. Ensi torstaina huomautan, että kaikki pitäisivät kännykkänsä äänettömällä. Huvitti myös tämän äidin ”esitys” lastenhoidosta. Ensin hän kertoi olevansa huolissaan että tekevätkö pojat läksyt äidin poissa ollessa. Sitten hän oli ”huolissaan” kun pojat tulivat paikalle ilman takkia. Haloo! Nämä pojat ovat talvipakkasellakin paita hihasillaan ulkona. Onhan niistä jo ainakin yksi ilmoitus tehty lastensuojeluviranomaisille. Tällä perheellä on videokännykät käytössä. Ilmeisesti vanhemmat luulevat että videoyhteys korvaa läsnäolon?

Siis, muuten se kurssi oli hyvä. Suunnittelimme jo jatkokurssia. Otin muutamia valokuvia ja laitan jutun ensi viikon Moroon.

Viime yönä oli taas omenoita kuivurissa. Söimme sen ensimmäisen satsin melkein yhdellä istumalla. Pojan kaverikin, joka ei pidä omenoista, söi ihan innoissaan kuvattuja omenan paloja. Laitoin tyttärelle pussillisen omenoita mukaan, kun hän eilen lähti kotiinsa päin.

Huomenna työharjoittelua ja ihan pakosti lenkille.