206565.jpg

Tänään piti olla työturvallisuusopetusta koulussa, mutta opettaja ei ilmaantunut paikalle. Katkos tiedonkulussa oli syynä. No, me juttelimme oman opettajamme kanssa niitä näitä tunnin verran. Sitten osa meistä surffaili netissä tunnin verran. Minä kävin kurssikaverini kanssa syömässä koulun ruokalassa.

Kotimatkalla poikkesin poliisiasemalle löytötavaratoimistoon kyselemään kadonnutta sateenvarjoani. Sateenvarjo oli hieno keltaisen kirjava, ostin sen aikoinaan Tampereen työväen teatterista. Eipä ollut sateenvarjoni toimistolla. Kävin vielä Stockmannilla lataamassa bussikorttini. Bussilla kotiin ja päikkäreille.

Siskoni kävi illalla ja toin kasviskuivurin matkassaan. Laitoin meille teetä. Siskolle ei kelvannut mikrossa kuumennettu vesi, vaan se piti keittää kattilassa. Minulla ei ole vedenkeitintä. Tein meille kana-paprikawrapit. Koiran kanssa lenkkeily jäi nyt tältä illalta.

Eilen kyllä tein pikaisen viidenminuutin lenkin. Juokseminen oli aika vaikeaa aluksi. Jalat olivat kuin pölkyt, kankeat. Sain nostettua sykkeen aika nopeasti 140:n. Tavoite oli 150-170. Nousihan se syke sitten ja maksimi oli 179. Viikkotavoite toteutui lenkkeilyssä. Nyt on uusi viikko menossa. Huomenna on pakko päästä lenkille.

Niin, kuivuri hurisee tuolla alakerrassa. Se pitää tosiaankin aika kovaa ääntä. Täällä leijuu jo ihana omenainen tuoksu ja lämpöäkin tuntuu koneesta tulevan aika lailla. En ole aikaisemmin kuivuria käyttänyt, mutta noudatan siskon ohjetta. Säädin on kakkosella koko yön ja aamulla tarkistan tilanteen. Jos omenat eivät ole sopivan kuivia, jätän koneen pienelle teholle vielä päiväksi. En porannut omenoista siemenkotaa pois, vaan siivutin ne sellaisenaan ja laitoin kuivuriin osittain limittäin.

Huomenna on taas koulupäivä, meillä on iltapäivällä englannin suullinen näyttökoe.