225369.jpg


Tässä maisemakuva Kaukajärven lenkiltä. Tein koiran kanssa tunnin ja kolmen vartin lenkin taas järven ympäri. Aikaa meni nyt hieman normaalia enemmän, koska valokuvasin pitkin matkaa. Nappasin salaa kuvan Popedan Costello Hautamäestäkin, kun hän oli talotyömaallaan. Lähdin hieman liian myöhään liikkeelle, loppumatkasta loppui valo. Keskisyke oli 125 ja maksimi 141, eli ihan OK.

Olin koulussa vain ruokailuun asti. Sanoin opettajalle että minun täytyy lähteä kotiin, koska syyslomalla oleva lapseni on siellä yksin. En tietenkään maininnut tälle opettajalle, että lapseni on jo 16-vuotias. Koko aamupäivä jauhettiin torimyynnin määräyksiä, niitä edes tuskin kysytään perjantain kokeessa.

Huomenna olen menossa päivällä ilmaisjakelulehtemme toimitukseen haastatteluun. Maanantaina laittamani uutisvinkit poikivat nyt edes yhden lehtijutun. Lehden toimittaja oli varsin innostunut väärällä postimerkillä varustetun raha-anomuskirjeemme kohtalosta. Yhdistyksen raha-anomus kaupungille myöhästyi ja jäi käsittelemättä. Nyt en tiedä, kuinka paljon uskallan kertoa totuuksia, ettei töppäyksen tehnyt taloudenhoitajamme suutu minulle todella. Toisaalta, hän teki aivan kardinaalimunauksen laittaessaan kirjeeseen kakkosluokan postimerkin ja niin menetimme 1100 euro rahaa. Eikä hän ole asiaa edes anteeksi pyydellyt. On vaan nyt lopettelemassa yhdistyksessä toimimisen. No jaa, saa nähdä mitä sitä tulee huomenna toimittajalle juteltua. Pyydän jutun kyllä itselleni luettavaksi ennen sen painoon menoa.

Meillä piti olla huomenna pojan kanssa taksvärkkipäivä täällä kotona. Mutta poika lähteekin huomenna siskoni luokse Hämeenkyröön. Sisko soitteli tänään ja sanoi että tarvitsee apua huonekalujen siirtelemiseen. Hän hakee poikani aamulla täältä kotoa ja palauttaa ennen iltaa takaisin.

Täällä on tulossa pakkanen yöksi. Lähetin pojan pyörällä kauppaan hakemaan puuroriisiä. Minulla on jo tuolla kattila valmiina hellalla. Teki niin mieli riisipuuroa ja tietysti riisiä ei ollut jäljellä kuin vajaa desi. Keitän yleensä puolentoista litran annoksen haudekattilalla.