Tämä ei ole ruokablogi, mutta nyt on ihan pakko julkaista tämä ohje. Ruoka oli todella hyvää.

Nukuin myöhään ja aamutoimien jälkeen lähdin kauppaan. Maksoin laskuja ja ostin värillistä kartonkia Tiimarista maanantain aarrekarttaa varten. Alkosta ostin italialaista punaviiniä pataa varten. Kesärenkailla pystyi ajamaan ihan hyvin päivällä.

Tein samaan aikaan pataa ja niitä piimälättyjä. Kaverini kävi meillä kahvilla ja kehui lättyjä.

Mutta tässä se ohje:

Vajaa kilo naudan palapaistia ja pieni paketillinen pekonikuutioita ruskistetaan (valurauta)padan pohjalla.

Lisätään kasvisliemikuutio, purkki tomaattimurskaa ja desi punaviiniä. Anna kiehua miedolla lämmöllä (kakkosteholla) tunnin ajan.

Lisää pataan kolme kuorittua ja viipaloitua porkkanaa. Pari sipulia lohkoina ja kolme murskattua valkosipulin kynttä. Vielä purkillinen herkkusieniä ilman lientä.

Anna kypsyä miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia. Lisää lopuksi teelusikallinen kuivattua timjamia. Anna vielä hautua hetken. Nauti pataa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa. Bon apetit!

Juuri muuta merkittävää tänään ei sitten ole tapahtunutkaan. Hain pojan kanssa Makuunista pari filmiä: Sahara oli aika huono filmi ja Silent Hill kauhufilmiä en aio edes katsoa.

Naapuriin on muuttanut uusi perhe. Autoja ja muuttoväkeä on vilissyt paljon. Kunhan pääsevät kunnolla asettumaan, niin menen sitten esittäytymään. Toivottavasti perhe on mukava.