Tytär kävi eilen ja hän oli saanut avainasiaansa jo vähän selvitettyä. Onneksi kadonneessa avainnipussa ei ollut meidän kotiavainta eikä pyörän vaijerilukon avainta. Oman kotinsa avaimen tytär oli jo teettänyt ja polkupyörän lukkoonkin saadaan uusi avain. Minä nimittäin löysin pyörän takuutodistuksen ja siinä olevilla tiedoilla saadaan avain tehtyä. Pyörä oli ostettu vuonna 1999.

Minä olen yleensä aika huono säilyttämään tärkeitä papereita, tai oikeastaan minähän olen ihan mestari. Laitan paperit niin hyvään talteen, etten löydä niitä itsekään. Olisin hyvä varastetun tavaran kätkijä. Vaikka minua kidutettaisiin ja kuulusteltaisiin kuinka, niin en kertoisi tavaroiden kätköä. Huono muisti ja hyvät kätkijän taidot, mikä yhdistelmä!

Polkupyöräkauppias soitti eilen. Pojan pyörästä oli porattu lukko auki ja kunnostus / huolto maksaisi 120 euroa varaosineen. Mietin kyllä sitä uuden pyörän ostoa. Poika kasvaa vielä ja nykyisessä pyörässä on satulakin niin korkealla kuin mahdollista. Viimeistään ensi vuonna olisi osto edessä. Pyöräkaupassa oli tarjolla joku vaihdossa tullut miesten pyörä: seitsemän vaihdetta ja jalkajarru. Menen pojan kanssa katsastamaan pyöriä nyt lauantaina tai vasta maanantaina.

Naapurin pojat eivät ole leikkineet sotaa kuula-aseilla koko viikolla. Hieno juttu. Nyt on pihalla saanut olla ihan rauhassa. Joko poikien vanhemmat ovat pitäneet puhuttelun ja piilottaneet aseet, tai sitten sateinen ja kylmä sää on torjunut sotaleikit.

Eilen oli työharjoittelussa mukava päivä. Puhua papatettiin ja otettiin vedonlyöntejä vastaan. Liikkeeseen tuli uusi kopiokone, entinen oli hajonnut viime viikolla. Asiakkaana kävi Pelle Hermannin tytär. Hän osti suuren kalakynttilän. Tein itselleni loton ja osallistuin supermonivetoon.