Melkein heti herättyäni, yhdentoista aikaan, sain puhelun. Naapurin rouva soitti. Hän kävi eilen meillä kylässä miehensä kanssa. Mies oli mennyt tänään ylitöihin ja nyt rouva pyyteli minua shoppailemaan. En luvannut lähteä, minulla ei ollut mitään tarvetta ostoksille. Ja sitä paitsi kotihommat painoivat päälle. Tämä naapuripariskunta on lapseton ja erittäin innokkaita siivoamaan. Minua aina harmittaa sekasotku, kun he tulevat meille kylään. Eilenkin raivasin ruokapöytää esiin, kun he yllättäen tulivat meille. Naapurin rouva ei ole varmaan yhtään ahkerampi kodinsiistijä kuin minä, vaan hän on ahkera komentamaan miestään. Tämä mies tekee 95% kaikista kotitöistä.

Soitin siskolleni ja pyysin kasvikuivuria lainaksi. Siskoni tulee meille maanantaina ja tuo kuivurin tullessaan. Aion kuivata omenoita Tanssivan harmaan pantterin tapaan. Tänään muuten kävi taas yksi omenoidenhakija. Hän maksoi viisi euroa muovikassillisesta omenoita.

Siivoilin siis hieman. Eilen imuroin alakerran, naapureiden vierailun jälkeen. Tänään keräsin kaksi kassillista jätepaperia kierrätykseen. Luin myös opaskirjaa, joka on tarkoitettu romujen taltuttajille.

Kävin koiran kanssa lenkillä. Aikaa meni kolme varttia, keskisyke oli 117 ja maksimi 123. Meillä molemmilla oli reilusti heijastimia matkassa. Minä autoilijana arvostan aina heijastimilla varustautuneita jalankulkijoita. Lähetän aina heille mielessäni lämpöiset terveiset. Nyt syyspimeällä pitää huolehtia omasta näkyväisyydestään.

Tytär poikkesi illan suussa. Hän oli aika kiukkuisella päällä. En tiedä  miksi. Hän oli ollut viime yön töissä ja ravintolassa oli ollut kaksi oksennusta siivottavana. Myös ensi yö on töitä. Tytär kävi tekemässä lottonsa tietokoneellamme ja rähisi siitä ettei koirallamme ole vielä takkia. Soitin siskoni entiselle miehelle, joka oli luvannut koiralle lainaksi takin. Sovimme että menen huomenna hakemaan häneltä sen takin. Matkaan huomenna siis kohti Pirkkalan lennostoa. Takki löytyy varuskunta-alueelta.