Tänään olen soittanut verotoimistoon ja kurssiopettajalleni. Verotoimistosta sain tilattua verokortin Aamulehteä varten. Minulla ei ole mitään tietoa palkkioiden suuruudesta, joten ihan summassa heitin arvioksi 200 euroa. Voin siis tienata sivutuloja vielä tänä vuonna tuon verran ja maksan niistä 20 % veroa.

Kurssimme opettaja ei tiennyt, voinko työskennellä kurssin ohella. Soitin työvoimatoimistoon kurssikummilleni. Hän kertoi että kurssin ohella työskentely sopii mainiosti. Tietysti seuraamuksena on paperisotaa liiton kanssa, josta saan koulutusrahaa. Periaatteessa jos tienaan 100 euroa, niin 50 euroa otetaan heti pois koulutusrahastani. Jäljelle jäävästä 50 eurosta maksan veron lisäprosentin mukaan. Talous ei kauheasti kohentuisi, mutta saisin nyt edes jalkani ovenväliin. Olen nyt siis hakemassa keikkatyötä, jota olisi tarjolla kolmena päivänä viikossa. Tämä on eri juttu kuin tuo Aamulehden keikkatyö.

Tänään menen pojan kanssa katsastamaan uutta polkupyörää. Lapset olivat eilen siskonsa synttäreillä, mutta lasten isä ei ollut paikalla. Hän on jossakin kadoksissa, luultavasti hunningolla. Hänen nykyinen avovaimo oli kertonut tyttärelleni olevansa aika kyllästynyt miehen käyttäytymiseen. Siihenhän minäkin aikoinaan kyllästyin.

Pojalla on huomenna se terveystarkastus. Minulla oli vakaa aikomus mennä tarkastukseen mukaan. Tyttären mielestä ajatus on tyhmä. Kuulemma häpäisen pojan luokkakavereiden edessä. Kukaan 16-vuotias ei ota äitiään mukaan terveystarkastukseen. Nyt en kyllä tiedä mitä teen. Ainakin menen poikaa vastaan koululle ja vien hänet parturiin. Sammonkadulla on se parturi, johon ei tarvitse tilata aikaa. Siellä on helppo poiketa. Sitten haemme pitsat ja jonkun filmin Makuunista.

Tänään on vielä illalla erään yhdistyksen hallituksen kokous. Siellä menee taas pari kolme tuntia.

Nyt lähden puuhastelemaan kotiasioita. Tässä koneen äärellä kuluikin aika taas ihan huomaamatta.