142486.jpg


Olin tyttären ja kaverini kanssa katsomassa sambakulkuetta. Olimme liikkeellä tyttären poikakaverin pakettiautolla. Jätimme auton Sorinkadulle parkkiin ja sielläpä ei toiminut parkkimittari. Kaikki kolme laitoimme rahaa vuorotellen mittariin, mutta se hylkäsi kaikki kolikot. Poikkesimme sitten siinä poliisilaitoksella kertomassa tilanteen, lähinnä siksi että jos sakko tulisi, niin emme sitä maksaisi. Konstaapeli R. Pitkänen vastaanotti ilmoituksemme hymyssä suin.

Menimme seuraamaan kulkuetta Koskikeskuksen edustalle. Ilma oli todella helteinen ja yleisöä oli paikalla melko runsaasti. Kulkueessa oli jos jonkin näköistä tanssijaa, enimmäkseen naisia. Sambaajat eivät ole kaikki hoikkia. Näin muutaman todella lihavan naisen tanssimassa kulkueessa. Kymmenen pistettä heille rohkeudesta! Emme siirtyneet Keskustorille, minne kulkue päätti matkansa. Siellä olisi ollut koko kansan sambatanssit.

Me menimme Koskikeskukseen ostoksille. Ensin kävimme Liisan leipomossa kahvilla ja ostin samalla heidän viimeiset karjalanpiirakkansa. Ne piirakat ovat muuten todella hyviä! Ostin pojalle Seppälästä sukkia ja kalsareita. Tuli siinä samalla käytettyä yksi lahjakorttikin pois. Tiimarista ostin itselleni lukulasit. Vahvuus + 1.00 ja hinta 3,90 euroa. Minun oli nyt pakko jo tunnustaa, että pienellä präntättyjä en näe ilman lukulaseja.

Menimme Hemtex-myymälään katselemaan tarjouksia. Kuten nimikin sanoo, siellä myydään kodintekstiilejä. Ensin ihastelimme ihania peittoja ja sitten siirryimme tyynyjen pariin. Ostin anatomisen tyynyn, hinta oli 20 euroa, aleprosentti oli viisikymmentä. Tämä tyyny on vastaavanlainen kuin Tempur-tyyny. Se muovautuu kehon lämmön vaikutuksesta juuri käyttäjälle sopivaksi. En voi sitä vielä ensi yönä kokeille, kun tytär otti sen itsellensä koekäyttöön. Jos hän tykästyy tyynyyn, niin hän ostaa huomenna minulle uuden tyynyn.