Lähdin sittenkin testaukseen ja hyvä niin. Paikalla oli noin parikymmentä henkeä, puolet miehiä ja puolet naisia. Osa oli maratoonareita ja osa laihduttajia tai paremman kunnon tavoittelijoita. Aluksi täytimme esitietolomakkeen ja sitten meidät punnittiin. Meidän kotivaaka näyttää viisi kiloa vähemmän kuin Varalan vaaka. No, näyttää se vaaka vaikka mitä, niin painoni on pudonnut kesän aikana kolme kiloa. Rasvaprosentti mitattiin pihdeillä. Oli vähän häpäisy, kun jono seisoi selän takana ja mittaukset tehtiin vatsasta, käsivarresta ja kämmen selästä. Suuri mitattu tulos on ollut täällä kuntoasemalla 54 %. Saimme numeroidut sykemittarit itsellemme käyttöön.

Mittausten jälkeen lähdimme maastoon. Kävelimme melko pitkän matkan kohti Tahmelan lähdettä. Lähteessä oli muuten aivan kauheaa ruskeaa kuravettä. Siellä tehtävämme oli kiertää 3-6 kertaa kilometrin lenkki. Me aloittelijat kiersimme vain kolme kertaa. Eka kierros rauhallista vauhtia (minulla syke 120-130). toinen kierros vähän lujempaa (minulla syke noin 150) ja kolmas kierros niin lujaa kuin vaan pääsi (minulla syke 165-173). Viimeisellä kierroksella otin siis jopa juoksuaskelia, saavutus sekin. Välillä kävelin rivakasti ja välillä hölkkäsin. Joka kierroksen jälkeen otettiin sormenpäästä verikoe. Tulokset tulevat nyt torstaina tai perjantaina laskun kera. Hintaa tälle testille tuli 60 euroa.

Testin jälkeen oli hyvä ja innostava luento. Matti Jääskeläinen kertoi kuinka tuloksia luetaan ja samalla hän kehotti kysymään lisätietoja tuloksista, jos joku asia jäi epäselväksi.

Suurin pudottaja Hardy oli kuulemma käynyt laihdutuksensa parissa kuukausittain mittauksissa Varalassa. Ja tulostakin tuli: 50 kg pois talven aikana.

Saan nyt sitten liikuntareseptin ja sitä noudattamalla saan haluamiani tuloksia. Vähän jännittää rasvaprosentin mittauksen tulos.