Olimme koko perheen voimalla kaupungilla. Ensin menimme Dna:lle tutustumaan heidän laajakaista tarjoukseen. Meillä on ollut nyt käytössä Elisan 8 Mbit/s yhteys, mutta siinä on ollut paluukaista 512 kbit/s. Nyt otimme käyttöön Dna:n 2 Mbit/s / 1 Mbit/s Fulle Raten. Kuukausihinta pieneni 49 eurosta 34:n euroon. Käytössä tämä uusi voi olla jopa nykyistä nopeampi, juuri tuon paluukaistan takia. Saamme myös uuden monitoimitulostimen kaupan päälle. Yhteys tulee voimaan ensi kuun puolivälissä.

Menimme Keskustorilla sijaitsevaan Farkkukellariin ostamaan pojalle vaatteita. Ostimme t-paidan, farkut, vyön ja lippalakin. Rahaa meni 100 euroa. Sokokselta ostimme CAT-repun ja se maksoi 47 euroa. Poikkesimme Kauppahallissa kahvilla ja ostin samalla sitä hyvää ruisleipää. Naapurin rouva sai meiltä kyydin kotiin. Ehkä menen hänen kanssaan vielä tänään mattopyykille. Toinen naapurin rouva poikkesi juuri ja pyysi minua illalla kaupungille terassille. Ehkä olen vaan kotona…

Nyt kesällä on keskustassa ollut taas kerjäläisiä, useimmat kait romanialaisia. Suoranainen kerjääminen on kielletty, mutta heillä on muitakin keinoja käytössä. Eräs mies esittää kahden pienen pojan kanssa katusoittajia. Heidän musiikista ei saa juuri mitään selvää ja varsinainen ylilyönti oli kun näin tämän miehen yksinään soittavan nokkahuilua. Jopa minä saisin nokkahuilusta jotakin sävelmää kuuluville, mutta tällä miehellä soitto oli pelkkää ujellusta ja vinkunaa. Sininen raha-astia oli kyllä kadulla, jotta ohikulkijat saisivat laittaa siihen palkkiot. Niin, tänään vastaan tuli uudenlainen kerjäystapa. Yhtäkkiä tumma mies ojensi minulle ja pojalleni punaiset ruusut. Olin ihan hämmästynyt ja kiittelin. Samassa mies antoi käteeni keltaisen lapun, jossa selostettiin kuinka köyhiä ja nälkäisiä he ovat jne. Annoin ruusut ja lapun takaisin. Tällä miehellä oli myös kaksi pikkupoikaa mukana ja toinen pojista huutelikin jotain peräämme. Onneksi en ymmärtänyt, mitä hän sanoi.

Heti aamusta menin työharjoittelupaikkaani tarkistamaan sitä supermonivedon voittoani. Tuhlasin voittorahat saman tien, ostin kaksi jäätelöä. Voitto-osuuteni oli nimittäin kolme euroa. Meillä oli neljästä kohteesta kolme oikein. Jos kaikki neljä kohdetta oli ollut oikein veikattuna, minun voitto-osuuteni olisi ollut 90 euroa. No, ensi viikolla uusi yritys.

Huomenna menemme katsomaan sambakulkuetta. Toivottavasti sää pysyy huomenna yhtä hyvänä kuin tänään. Saisi toki olla hieman viileämpää, mutta en  toivo sadetta sambaajien niskaan.