Nukuin pitkään. Aamupalan jälkeen olinkin jo laittamassa ruokaa. En oikein osaa vieläkään laittaa ruokaa vain kahdelle ja nytkin keitin perunoita liikaa. Paistoin Marinetti-grillipihvejä lisukkeeksi. Pihvit olivat ihan hyviä, mutta suolaa niissä oli liikaa. Miksi ruokiin tuupataan aina suolaa liikaa?  Tytär tulikin kyllä kotiin syömään. Pyysin tytärtä mattopyykille ja hän innostuikin asiasta. Laitoin meille evääksi kahvia ja mustikkapiirakkaa. Piirakka jaettiin kristillisesti kolmeen osaan, kotiin jäävälle pojalle jäi yksi osa.

Matkasimme pakettiautolla Liuttuun mattopesupaikalle, jossa on mankeli käytössä. Minulla oli vain kaksi mattoa mukana, koirankakkainen räsymatto ja koiran oksennuksessa ollut olohuoneen matto. Tyttärellä oli mukana kolme mattoa. Meiltä loppui nestemäinen mäntysuopa ja piti soittaa poika tuoman lisää saippuaa. Kahvit maistuivat tosi makoisilta mattopesun jälkeen. Eräällä miehellä oli käytössä varrellinen pesuharja. Sinipiian varressa oli juuriharja kiinni ja sillä pesu kävi aika näppärästi. Siinä oli työasento varmasti parempi kuin perinteisessä harja kädessä tyylissä.

Saimme osan matoista pihavarastoon kuivumaan. Iso olohuoneen matto jäin nyt yöksi pihakeinun päälle kuivumaan. Täytyy toivoa ettei tule sadetta tai ettei linnut kakkaa maton päälle.

Kävin naapurin rouvan ja hänen puolisokeansa koiransa kanssa kevyellä lenkillä. Tänään en ehtinyt / jaksanut lähteä kunnolliselle lenkille uuden sykemittarin kanssa. Huomenna on tsempattava!

Kirppistapahtumaan on ilmoittautunut jo 17 perhettä, heistä kolme on vielä kysymysmerkillä. Uskon että saamme tapahtumaan yli 20 perhettä mukaan. Yritän kikkailla jotakin katosta pihaan sateen varalle. Pressuja on vaikka kuinka paljon, mutta jokin kehikko pitäisi saada kehiteltyä.

Nyt pitää kiirehtiä alakertaan pojan luokse. Hän haluaa että katson hänen kanssaan elokuvan Villihanhet. Olen tämän elokuvan kyllä joskus aiemmin nähnytkin, mutta kiva katsoa yhdessä nyt uudelleen. Mainoskatkolla kipaisen käyttämään koiran iltapissillä.