Kun tytär tuli kotiin, lähdimme heti matkaan. Saimme heti riidan aikaiseksi. Tyttärellä oli kiire Kalevan Prismaan ja minä lähdin kuulemma ajamaan ihan väärää reittiä: hidasta ja liikennevaloilla rasitettua tietä. Sitten kaahasin kuin heikkopäinen ja huusin ärräpäitä. Nopeasti saimme kuitenkin tunnelman leppoiseksi, kun kerroin tyttärelle hauskan tarinan.

Menin tänään palauttamaan lottoa työharjoittelupaikkaani. Siinä kassan lähellä oli muutama asiakas. Minä kysyin että saanko itse laittaa lottoni Online-koneeseen. Sain luvan ja laitoin lottokuponkini koneeseen sekä löin hinnan kassaan ja rahastin itseäni. Tokaisin vielä, että tuo varmaan onnea kun itse lataa kupongin koneelle. Eräs miesasiakas katsoi minua kummissaan, hän ei tietenkään tiennyt että tämä oli työharjoittelupaikkani. Ehkä hän kysyy joskus vaikka R-kioskilla, että saisiko hän myös ladata itse lottokupongin koneelle.

Matkalla Hämeenkyröön otimme kaksi liftaria kyytiin, heillä oli kylltti joka ilmoitti että he ovat matkalla Vaasaan. No sinnepäinhän me olimme menossa. Minä vielä ideoin, että voimme pyytää poikia siskolleni kantamaan sitä painavaa kirjoituspöytää. Pysähdyimme siis nuorten miesten kohdalle ja tuli ilmi että he olivat ulkomaalaisia. Toinen puhui hieman englantia, mutta toinen ei. Luultavasti he olivat venäläisiä. Heillä oli ihan mahdoton määrä matkatavaroita. Selvitimme matkamme määränpäätä, eli että he pääsisivät hieman lähemmäksi Vaasaa. Pojat tulivat kyytiin ja istuivat takapenkillä sylissään suuret rinkat. Osa tavaroista saatiin tungettua takalosteriin. Matkalla selvisi että he ovat lomailevia katusoittajia. Toinen soitti balalaikkaa, mutta toisen soittimesta emme saaneet oikein selvää. Soittimet olivat siis laukuissa, ei pojat meitä ilahduttaneet musiikilla matkan aikana. Jätimme liftarit Hämeenkyrön Essolle, joka on auki ympäri vuorokauden. Opastimme vielä oikealle tielle jatkamaan matkaa. Emme kysyneet heiltä kantoapua.

Siskon luona joimme kahvit ja söimme tuoretta spelttileipää. Kissanpojat olivat leikkisiä ja saimme pitää niitä myös sylissä. Eihän ne ihan poikasia enää ole, ikää on jo noin seitsemän kuukautta. Ovat jo hieman isompia kuin emokissa. Se kirjoituspöytä jäi siirtämättä.

149418.jpg