Tuloksen mukaan olen jo haudanpartaalla ja hukkumassa ihraan. Tästä ei voi olla suunta kuin ylöspäin, niin ja alaspäin myös. Kuntoa on kohotettava ja painoa laskettava. Testin mukaan minun pitäisi poistaa rasvaa kehostani 12 kg. 

Rasvaprosenttini oli huikea 40,7 eli suuri riskitekijä terveydelle. Palautteessa luki näin: täysin liikuntaa harrastamattomalla rasvaprosentti saattaa olla huomattavan korkea, vaikka ulkokuori näyttää aivan muuta. Minä en näytä ihan kauhealta läskiltä, vaan hieman ylipainoiselta. Uskokaa pois! Mutta muutaman kuukauden säännöllinen liikunta pudottaa rasvaprosenttia huomattavasti ja kehon kudokset alkavat kiinteytyä. Kovavauhtinen liikunta ei polta rasvoja vaan hiilihydraatteja, jonka jälkeen veren sokeri laskee ja tulee nälkä. Eli nyt on ostettava se sykemittari, että pysyn määrätyssä sykkeessä.

Arviointiasteikko kunnosta: 5=erittäin hyvä, 4=hyvä, 3=keskinkertainen, 2=välttävä ja 1=huolestuttava.

Aerobinen kynnys: Tällä kynnyksellä vereesi alkaa muodostua maitohappoa, mutta se kyetään vielä polttamaan pois. Tulokseni oli numero 2.

Anaerobinen kynnys: Anaerobinen kynnys on se sykeluku, jolla maitohappoa alkaa tulla lihaksiin niin nopeasti, että et enää kykene sitä poistamaan yhtä nopeasti ja uupumus on ennemmin tai myöhemmin edessä. Tulokseni oli numero 1.

Maksimaalinen hapenottokyky määräytyy pääasiassa sydämen ja verenkierto- ja hengityseli­mistön suorituskyvystä. Sydämen ja muun verenkierto- ja hengityselimistön kunto on maksimaa­lisen hapenoton kannalta erityisen ratkaisevaa aina silloin, kun suuret lihasryhmät ovat työsken­telemässä. Fyysinen harjoittelu voi lisätä terveen henkilön kestävyysominaisuuksia jopa 30 - 40 prosentilla. Tulokseni oli numero 1.

Liikuntareseptinä tuli nämä ohjeet:

Vähitellen liikuntamäärän lisäys. Tavoite kolme kertaa viikossa, vähintään tunti kerrallaan (syke 95-125) ja kerran viikossa lenkki sykkeen ollessa 130-145. Huomio myös ruokailutottumuksiin. Ota käyttöön lenkki- ja ruokapäiväkirja motivaation lisäämiseksi.

Sain myös liikuntareseptin numero kaksi, mutta se otetaan varmaan käyttöön vasta ensimmäisen reseptin käytön jälkeen. Täytyy tehdä lisäkysymyksiä Teskulle.

Liikuntaresepti 2, eli testaustulosten hyväksikäyttö kunto- ja terveysliikunnassa. Tämä on se varsinainen resepti.

Liikuntaa 2-4 kertaa viikossa. Syke 95-125, kesto 40-60 minuuttia. Yksi lenkeistä kestoltaan yli puolitoista tuntia.

Liikuntaa 1-2 kertaa viikossa. Syke 125-150, kesto 20-30 minuuttia.

Liikuntaa kerran viikossa. Syke 150-170, kesto 5-15 minuuttia.