Tänään oli aika varattu läntin poistoon, mutta ensin koulukuulumisia.

Herättiin hyvin pojan kanssa kouluaamuun. Minulle tuli kuitenkin niin kiire, että poika sai ulkoiluttaa koiran aamulla. Minä kävelin ison tien varteen bussipysäkille ja bussi tulikin ajallaan. Ennen keskustaa vaihdoin toiseen bussiin. Tai oikeastaan en vaihtanut: kurssikaverini otti minut pysäkiltä kyytiin. Hän teki äkkijarrutuksen ja peruutti pysäkin kohdalle. Oli siinä kolari peräänajon malliin lähellä.

Koulussa oli asiaa markkinoinnista, ei oikeastaan mitään uutta asiaa. Yksi etätehtävä tuli tehtäväksi, se on esitettävä ryhmälle 28.8. Lähdin koulusta hieman aiemmin kuin muut, koska minulla oli kiire kotiin. Kävin suihkussa ja pesin hiukset. Neljän maissa lähdin kirurgin luokse. Jätin auton rautatieaseman parkkitaloon. En ollut pitkään aikaa kyseisessä paikassa käynytkään ja jätin auton hieman väärään paikkaan. Parkkitalossa on ulko-oven suussa varattu muutama paikka ensisijaisesti moottoripyörille. Autoni oli nyt toissijaisesti siinä.

Ehdin vielä ennen lääkäriin menoa Akateemiseen kirjakauppaan. Tommi Evilä jakoi siellä nimikirjoituksia uuteen kirjaansa. Aika paljon oli porukkaa paikalla.

Vihdoin olin syöpäjärjestön poliklinikalla. Lääkäri tutki otsaani lampun ja suurennuslasin avulla hetken aikaa. Hän sanoi että jo melkein näkymättömiin hävinnyt länttini ei ole tyvisolusyöpää, eikä mitään muutakaan huolestuttavaa lajia. Hän sanoi että ehkä se on ollut jotain ihottumaa, joka on tykännyt auringosta. Eli auringonvalo on parantanut sen. Ei aihetta leikkaukseen! Jos läntti taas ilmestyy ja oireilee, niin sitten menen uudestaan sitä näyttämään. Huokasin, että ihan hukkaan meni etukäteen jännitys. Tämä kirurgi muuten tunnisti että olemme käyneet samaa koulua 70-luvulla. Minä en kyllä muistanut häntä. Minuun kyllä pätee sanonta: kaikki apinan tuntee, mutta apina ei ketään. Huojentuneena meni syömään kiinalaiseen friteerattuja kananpaloja hapanimeläkastikkeessa.

Kotimatkalla poikkesin vanhempieni haudalla. Haudalla kasvaa Iiriksiä ja aioin ottaa ne pois. Ne eivät kuki kunnolla ja työntävät vaan pitkää vartta peittäen hautakiven jo osittain. Vielä kotimatkalla poikkesin naapurissa kahvilla. Toinen naapuri soitteli minua koiralenkille ja lenkkihän me sitten tehtiin.

P.S. Täällä Tampereella oli aamulla ihan mahdoton savun haju. Venäjän metsäpalojen käry tuntuu jo täälläkin.

P.S.2 Kuntotestini tulokset eivät tulleet vieläkään. Odottelen rasvaprosenttini tuloksia huomenissa. Ehkä heillä on loppuneet mittareista asteikot minun kohdalla, vai mikä siellä mättää?