Tässä hyvä neuvo Niksi Pirkkaan, tai sitten ei.

Mutta ensin vähän päivän tapahtumia. Nukuin pitkään. Aamupalan jälkeen kirjoitin tarinan erääseen eläinlehteen. Minulta oli pyydetty juttu kissastamme ja sen oli oltava valmis heinäkuun loppuun mennessä. Kerrankin olin vähän etuajassa. Jutun pituus piti olla 3000 merkkiä ilman välilyöntejä, eli noin A4:n verran. Juttuni oli 6400 merkkiä, vaikka kuinka yritin sitä lyhennellä. Lähetin jutun päätoimittajalle ja annoin toimitukselle luvan lyhentää juttua tarvittaessa.

Kirjoitushomman jälkeen laitoin itselleni ja pojalle ruokaa. Makaronipata valmistui hetkessä ja se oli todella hyvää. Käytin einespussia ja sovelsin hieman ohjetta. Ohjeen mukaan piti lisätä 300 grammaa paistettua jauhelihaa, minä laitoin 400 grammaa ja lisäksi kaksi sipulia. Paistos oli uunissa vain 15 minuuttia. Lisäksi söimme Aino uuniomenajäätelöä.

Laiskottelin ja katselin telkkaria. Oli aika tylsä olo ja meinasin nukahtaa nojatuoliin. Ryhdistäydyin ja meni leikkaamaan nurmikkoa. Kone ei meinannut lähteä hyvin käyntiin. Se oli niin täynnä ruohosilppua, ettei terä päässyt kunnolla pyörimään. Puhdistin ruohosilput pois ja pääsin leikkaamaan nurmikkoa. Hetken aikaa ajettuani tuli kaverini käymään. Juttelimme tovin hänen huomisesta työpäivästään. Hän menee uuteen työpaikkaan huomenna ja häntä jännittää hieman. Kaverini lähdettyä jatkoin ruohonleikkuuta. Olin ihan hikinen ja punainen kun sain urakkani valmiiksi.

Menin suihkuun ja kekkasin samalla pestä WC-pöntön kannen siinä samalla. Yleensä pesen sen kannen juuri suihkussa, mutta en ole itse samalla suihkussa. Pesun aikana täytyy olla kumisaappaat jalassa jne. Meillä on tämä kansi kätevää irrotettavaa mallia. Otin kannen siis mukaani suihkuun ja levitin siihen suihkutettavaa pesuainetta. Ennen tätä toimenpidettä olin tietysti pessyt WC-pöntön vessaharjan avulla hyvin. Harjasin kannen suihkussa hyvin ja huuhtelin. Sitten ripustin sen kuivumaan saunan oven kahvaan. Pesin ja huuhtelin itseni. Nyt on pönttö niin siistissä kunnossa että sieltä voisi ottaa vaikka kahvivettä vieraille, onneksi tänään ei tullut kahvivieraita.