Päivä kului nopeasti, vaikka rutiinit olivat vanhat tutut. Aamulla kaksi tuntia kopeilla ja loppuaika miestenvaateosastolla. Tällä osastolla onkin yksi Anttilan mukavimmista myyjistä töissä, hyvä että sain viettää hänen kanssaan ”viimeiset hetkeni”. Muutenkin päivä oli rattoisa: juttelin tavallista enemmän myyjien kanssa kun pidit vikapäivän kunniaksi vähän pidempiä taukoja.

Eräs kenen kanssa juttelin, oli naismyyjä joka jää eläkkeelle yhdeksän päivän jälkeen. Ensi keväänä hänelle olisi tullut 40 vuotta täyteen Anttilassa. Ihan vitsinä heitin, että onko hänellä aamukampa käytössä? Ei ollut, mutta aamuinen mittanauha kyllä. Hänellä oli ollut kaksi mittanauhaa, molemmat metrin mittaisia. Kahdensadan päivän ajan hän oli leikannut saksilla päivittäin yhden sentin pois. Aika hauska idea mielestäni.

Taukotuvalla juttelin nuoren kesätyöntekijän kanssa. Tämä poika kertoi olleensa keväällä Anttilassa työharjoittelussa ja sitten saaneensa talosta kesätyötä. Viikkotunteja hänellä oli kyllä todella vähän, vain hieman toistakymmentä. Häneltä sain hieman palkkatietoja. Jos on ollut harjoittelijan palkalla (noin 7,5 euroa) 10 kuukautta tai omaa myyjän ammattitutkinnon, saa kaupanalan minimipalkkaa (noin 8,5 euroa). Iltalisä kello kuuden jälkeen on 4 euroa tunnille ja lauantaina kello yhden jälkeen lisä on 5 euroa. Sunnuntailta tulee tietysti tuplapalkka. Periaatteessa kannattaisi siis tehdä vain ilta- ja sunnuntaityötä.

Tyhjensin pukukaappini ja vein pomon pöydälle kulkuläpyskän, pukukaapin avaimen ja harjoittelija rintamerkin. Jätin pomolle myös viestiä: tuon maanantaina työpaidan pestynä takaisin, pyysin todistusta työharjoittelusta ja toivottelin hyvää jatkoa. Minulla on vielä käytössä Anttilan henkilökunnan alennuskortti, jolla saa 15 %:n alennuksen myös jo alennetuista tuotteista. Se on voimassa syyskuun alkuun, mutta palautan sen maanantaina. Nyt pitää sitten shoppailla Anttilassa viikonloppuna tarvittavat tuotteet.

Ihana pitkä viikonloppuvapaa edessä. Nukun pitkään ja rentoudun. Ajattelin kyllä kirjoittaa vielä Anttilaan palautteen työharjoittelustani sekä pomolleni että tavaratalon johtajalle. Ihmettelen että mitään palautetta ei kysytty. Juuri rehellisen ja kantaaottavan palautteen mukaan asioita kehitetään.