Yllätin koirani ja itseni lähtemällä lenkille heti aamupalan jälkeen. Yleensä lenkkipolulla on paljon ihmisiä koirineen liikkeellä, mutta nyt oli todella hiljaista. Kiersimme yli puolet Kaukajärvestä, ennen kuin näimme yhtään ihmistä. Koira hössötti kotiin päästyämme ihan touhuissaan. Se on tottunut saamaan aina ruuan heti lenkin jälkeen. Mutta nyt olimme olleet liikkeellä ”väärään aikaan”. Lenkit on tehty aina aikaisemmin juuri illalla. Annoin koiralle pienen annoksen ruokaa ja isomman annoksen se sai illalla.

Tytär soitti minua hakemaan häntä poikakaveriltaan. Vein hänet samalla Kangasalle poikakaverin isän luokse. Poikakaverin auto oli jäänyt eilen sinne, juuri niiden juhlien takia. Poikkesin paluumatkalla Lidliin ostamaan kolme grillipihviä ja pari pakettia pakasteruokaa. Keitin uusia perunoita ja grillasin pihvit sähkögrillissä. Söimme pitkästä aikaa yhdessä ja ihan oikeaa kotiruokaa.

Illalla poikkesin naapurissa kahvilla. Naapurit olivat olleet lomamatkalla ruotsissa ja tanskassa. Valokuvia en vielä nähnyt, koska ne olivat vasta kehityksessä. Tanskassa oli ollut kuulemma todellisia jättiläisetanoita. Meillä on nyt pihassa inhottavia lehtokotiloita. Laiton pyykkikoneen päälle ja hain pihalta penkille unohtuneet urheilusukkani. Toisessa sukassa oli ällö etana. Yäk!