Tänään olin taas ihan kypsä Anttilassa. Työharjoittelussa olin kaksi tuntia sovituskopin vartijana ja loppuajan revin muovipusseja auki ja laitoin vaatteita henkareihin. Todella opettavaista. Anttilassa en kyllä voi yhtään näyttöä suorittaa. Lähdin töistä 10 minuuttia etuajassa ja ehdin kolmen bussiin. Nopeasti ruokaa ja sitten pikaiset päikkärit.

Unien jälkeen lähdin kirjastoon. Samalla reissulla poikkesin asuinalueellani olevaan lahjatavaraliikkeeseen. Olin jo aiemmin ajatellut kysyä sieltä työharjoittelupaikkaa, ja nyt sen tein. Vastaus oli myöntävä. Aloitusajankohta on vielä auki. Sanoin että voin vaihtaa sinne vaikka heti, tai viimeistään syyskuun alussa. Tässä liikkeessä on asiamiesposti ja veikkauksen online-palvelu. Kaikki tämä oppi olisi todella hyödyllistä. Täytyy huomenna Anttilassa jo alustavasti puhua asiasta.

Illalla kiersin Kaukajärven kaverini ja hänen koiransa kanssa. Oma koira oli toki myös mukana. Kun lähdimme lenkille satoi vettä aika railakkaasti ja ukkonen jyrisi myös. Koirani ei pidä vesisateesta ja sainkin vetää sitä perässäni. Päästin koiran irti uimarannan kohdalla ja silloin koira jähmettyi puun alle suojaan. Se päätti että nyt riitti, sateessa ei kävellä! Hihna taas vaan kaulaan ja menoksi. Matkalla ilma selkiintyi ja koirakin ravasi hyvää vauhtia.

Kaverini ensimmäinen työpäivä oli sujunut hyvin. Ihan turhaa se jännittäminen oli ollut. Hän pääsee veikkauksen koulutukseen elokuulla ja minä yritän päästä sinne myös. Jos uusi työharjoittelupaikkani ei maksa koulutusta, yritän saada koulun tai työkkärin maksumieheksi.