Näin tapahtui tänään. Mutta edetäänpä kronologisessa järjestyksessä.

Eilen illalla minulla oli ihan hirvittävä päänsärky. Oikeastaan enimmäkseen minulla särki niskaa ja hartioita. Luulen että osasyynä oli stressin helpottaminen, eli se että lopetin työharjoittelun Anttilassa. Onneksi poikani hieroi illalla hartioitani ja Burana teki myös tehtävänsä.

Olisin voinut nukkua aamulla vaikka kuinka pitkään, mutta heräsin silti kello kahdeksan. Lähdimme kaverini ja koiriemme kanssa kiertämään Kaukajärveä jo ennen kymmentä. Lenkin jälkeen laitoin pesukoneen päälle ja menin suihkuun. Kuivattelin vaatteet ulkona ja nyt on Anttilan työpaidatkin puhtaan raikkaita. Kelpaa ne sitten palauttaa maanantaina.

Kaverini pyysi minut ja lapseni heille syömään grilliruokaa. Poikani oli menossa kaverilleen ja hän ei siis tullut syömään. Pojan reissu kyllä tyssäsi heti alkuunsa. Hänen kaverinsa jakaa ilmaisjakelulehtiä, ja jakopäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Tänään oli siis jakopäivä. Poikani on auttanut kaveriaan todella usein ja saamatta siitä mitään korvausta. Olen ajatellut että onhan se hyvä että auttaa kaveria ja saa samalla työkokemusta. Mutta tänään tämä pojan kaveri oli todella tyly. Hän on muuten ainoa lapsi perheessään. Poikani ajoi pyörällään tuhatta ja sataa kaverinsa luokse, pyysi vettä juotavakseen perillä. Kaveri tokaisi että koita ottaa kiinni, kun polkaisi lehtineen pyörällä eteenpäin ja samalla tokaisi että vettä et saa. Poikani tuumaili kaverinsa pihassa hetken ja sitten polki kotiin. Vesi oli kuulemma auttanut tosi paljon pyörryttävään oloon.

Kaverini joka asuu lähelläni, kutsui minut ja lapseni heille syömään. Poikani ei lähtenyt, mutta tyttären kanssa kävimme syömässä. Grillattua lihaa, perunoita ja hyvää salaattia oli tarjolla. Nam. Tytär lähti kiireellä kavereilleen, mutta minä jatkoin matkaa seuraavaan naapuriin. Join siellä kahvit ja katselin piha-altaan perustamisoperaatiota.

Ihmettelen lähinaapurini touhua ja mietin pitäisikö siihen puuttua. Perheessä on kaksi poikaa, iältään 7 ja 8 vuotta. Heillä on myös usein ikäisiään kavereita kylässä. Kaikki olisi muuten OK, mutta nämä lapset ovat illat ja yöt keskenään naapuristossa. En tiedä että tietävätkö naapurin poikien kavereiden vanhemmat että poikien isä ja äiti ovat poissa illat ja yöt. He ajavat nimittäin taksia illat ja yöt. Siis oman vakituisen työnsä lisäksi. Nyt heillä on menossa kesäloma ja silloin onkin todella paljon aikaa ajoon. Vanhemmat nukkuvat tietysti päivällä, että jaksavat taas ajaa oman vuoronsa.