Tänään meille opetettiin uuden työntekijän perehdyttämistä. Näyttökokeeseen kuuluu myös tämä osuus. Toisaalta me olimme nyt kyllä ihan väärä kohderyhmä, työharjoittelupaikkojemme esimiehet ja lähimmät työtoverit olisivat olleet tämän koulutuksen tarpeessa. Menimme läpi huonot ja hyvät puolet perehdyttämisestä. Meiltä tuli enimmäkseen ilmi niitä huonoja kokemuksia. Totesimme kyllä että meistä tulee hyviä työhönperehdyttäjiä, koska olemme kokeneet asian negatiivisen puolen itse. Minä en ainakaan jatkaisi harjoittelijan hyväksikäyttöä ja aliarvostusta.

Yksi etätehtävä saatiin arvosteltuna takaisin. Kyseessä oli kaupallista laskentoa ja minä sain siitä parhaan arvosanan, eli viisi. Tuote-esittelyni opettaja arvosteli neloseksi, mutta kurssikavereilta sain useimmilta viitosen.

Soitin aamulla tyttärelle ja varmistin että hän on hereillä sekä valmiina pääsykokeisiin. Käskin ottamaan ihan rennosti vaan. Iltapäivällä kyselin tuntemuksia kokeen suhteen. Tytär oli aika allapäin. Hän oli tehnyt kuulemma pari tyhmää virhettä. Omien laskujensa mukaan hän sai sen suuruisen pistemäärän, millä pääsi viime vuonna yliopistoon sisälle. Mutta riittääkö se tänä vuonna? Tekivätkö muutkin tässä helteessä virheitä? Nyt jännitämme sitten kuukauden verran, kunnes tulokset tulee.

Olin akupunktiossa tänään ja näytin lääkärille tätä otsassa olevaa länttiäni. Hänen mielestä siitä pitäisi ottaa koepala. Saa nähdä mitä minulle huomenna sanoo syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja.

Ei huvita yhtään mennä huomenna sinne Anttilaan. Koko heinäkuu vielä työharjoittelua, kääk. Täytyy nyt ottaa pomon kanssa esille työtehtävieni monipuolistaminen. Uutta työharjoittelupaikkaa alan myös katselemaan.