Koko ilta meni Lempäälässä ja jalat on nyt kipeänä.

Mutta ensin päivän tapahtumiin. Soitin sitä tyttären asuntoasiaa YH-rakennuttajille. Soitin konttorille ja sieltä minut yhdistettiin pomomiehen kännykkään. Esitin asiani ja sain vastaukseksi että palataan asiaan maanantaina. Kun tämä pomomies on palannut kesälomaltaan. Pahoittelin että häiritsin häntä lomalla ja selvitin että toimistolta oli puhelu yhdistetty, en minä häiritsisi ketään lomalla. No, tytär saa mennä toimistolle maanantaina anomaan asuntoa ihan itse. Minä olen nyt ollut puhemiehenä tarpeeksi.

Tytär toi minulle ja pojalle pitsat Kotipitsasta. Oli se pitsa hyvää! Poikkesin taas leipomolla hakemassa puolikkaan muovikassillisen leipää, hinta kaksi euroa. Laitan taas osan pakkaseen. Poikkesin myös pankissa setvimässä raha-asioita. Tein viime vuonna hieman sijoituksia ja nyt nostin rahaa karttuvalta tililtä käyttötilille. Rahaa saa nostaa neljä kertaa vuodessa, eikä se vaikuta korkoon. Aikoinaan talletustileiltä ei saanut nostaa kesken vuoden mitään, menettämättä korkoja. Minä yritän koko ajan supistaa menoja, mutta tuntuu että rahat vaan hupenevat taivaan tuuliin.

Niin, se Lempäälän juttu. Kaverini vei poikansa jääkiekkoreeneihin Lempäälän jäähalliin. Lähdin mukaan, kun matkalla ei pitänyt kulua kuin tunti tai pari. Pojan reenien aikana kävelimme katsomaan kaverini entistä taloa. Kävelyreitin pituudeksi tuli seitsemän tai kahdeksan kilometriä. Kuuma ilma, sandaalit ilman sukkia = rakko jalkaan. Poikkesimme paikalliseen pubiin ja saimme sieltä ilmaiseksi jäävedet (rahaa ei ollut kummallakaan mukana), minä sain vielä laastarin jalkaani. Laastari ei kauaa jalassa pysynyt ja kävely oli tuskaista. Viimeiset pari kilometriä kuljin paljasjaloin asfaltilla. Nyt on sitten jalkapohjatkin kipeänä. Kävelyreissun jälkeen lähdimme vielä autolla käymään kaverini nuoruuden rakkauden luona. Ex-rakas ja remonttimies  tekivät talossa keittiöremonttia. Matkasimme miesten kanssa Nesteen huoltoasemalle kahville. Todellisia maajusseja (anteeksi vaan) nämä miehet olivatkin. Ihan kuin suoraan Kummeleista. Koko tähän Lempäälän reissuun kului yli neljä tuntia. Palasin erittäin nälkäisenä kotiin klo 21.00 jälkeen.

Tampereella oli ollut kova sadekuuro ja vähän oli ukkonenkin paukutellut. Lempäälässä näkyi vain uhkaavia pilviä ja pilvet matkasivat satamatta kohti Valkeakoskea.