Tänään oli siis vapaapäivä. Nukuttiin pojan kanssa melko pitkään aamulla. Patistin pojan heti herättyään suihkuun, siistinä ja puhtoisena kelpaa lähteä hautajaisiin. Tein itselleni makkara-juustomunakkaan ja poika söi Saarioisten maksalaatikkoa. Poika föönäsi hiuksensa, leikkasi kyntensä ja pukeutui hautajaisvaatteisiinsa. Lähdin viemään poikaa Kalevan lukion (KaLu) pihaan, missä tytär jo odottelikin. Lapset lähtivät siitä kohti Lamminpään hautausmaata.

Minä lähdin bussilla Sammonkadulla olevaan Tehokopiointiin ottamaan kopioita. Yllätyin bussipysäkillä; ainakin kolmekymmentä naista ja lasta odottelivat siinä linja-autoa. Kaikilla oli kelta-mustat reput selässä ja kaulassa nimikyltit. Selvisi että he ovat Sun Svoli-tapahtuman esiintyjiä. Voimistelutapahtumaan osallistuu noin 15 000 henkeä. Kyllä oli linja-autossa sitten ahdasta, mutta myös iloista tunnelmaa. Voimistelijat ovat enimmäkseen naisia ja tyttöjä, mutta muutama veteraani pappakin on esiintymässä kuulemma.

Keskustassa oli myös aika vilske. Voimistelijoiden lisäksi katukuvaa väritti Sauna Open Air-festivaaleille tulleet nuoret. Oli ketjua, niittiä, värikkäitä hiuksia ja kaikkea rokkaavaa. Hienoa että kaupungissa tapahtuu. Huomenna on varmasti vielä vilkkaampi päivä, kun Lordi esiintyy kello 16 Eteläpuistossa. Järjestäjät arvelevat, että kaikki 10 000 lippua saadaan myytyä. Tampereella on nyt viikonloppuna lisäksi Puu- ja Metalliliiton perhetapahtumat. Osallistujia noin 6000 henkilöä. Eli vilkasta menoa täälläpäin.

Lapset eivät ole vielä palanneet hautajaisista. Odottelen mielenkiinnolla kuulumisia ja valokuvia. Annoin heille kameran mukaan ja kehotin ottamaan edes muutaman kuvan.

Ehkä menen nyt hetkeksi torkkumaan ja sitten illalla lenkille. Nyt emme mene järveä kiertämään, vaan suuntaamme jonnekin metsään. Nyt on kaverini koiran vuoro päästä lenkille.