Vaikka oli vapaapäivä, heräsi jo puoli kahdeksan. Luin Aamulehteä kaksi tuntia ja join samalla teetä. Sitten kävin suihkussa. Poika heräsi vasta puoli yksi. Oli taas valvonut vaikka kuinka pitkään tietokoneen äärellä.

Päätin vihdoinkin istuttaa ostamani kukat. Nyt on parvekelaatikoissa rappupielessä kolme pelargoniaa ja kuusi petyyniä istutettuna. Samalla touhulla istutin puutarhamessuilta ostamani Japanilaiset ihmekukat. Olin esikasvattanut niitä maitopurkeissa jo jonkun aikaa.

Japanilainen ihmekukka, Mirabilis Jalapa.

Sopii aurinkoiselle sekä puoli- ja täysvarjoiselle paikalle.

Kukkii kesäkuusta ensimmäiseen lumentuloon asti.

Jokainen juures antaa noin 100-150 kukkaa, kasvin korkeus noin 50 cm, kukinta on runsasta ja kiihtyy vuodesta vuoteen. Ei tarvitse paljon vettä eikä ravinteita.

Minä kyllä annoin kaikille istuttamilleni kukille multaan kanankakka- ja merilevärakeita. Nyt haisee ulkona ovensuussa ihka paska.

Tein pellillisen jauhelihapitsaa ja söin siitä puolet päivän mittaan. Luin Sarasvuon Vapaus kirjaa ulkona. Oli ihan mukava oleskella vaan ulkona. Radiosta tuli mukavaa musaa, osallistuin yhteen Sunfm kilpailuun, mutta en voittanut.

Kaverin kanssa piti lähteä taas järveä kiertämään. Hän ei päässyt. koska oli saanut rakot jalkoihinsa rullaluistelussa. Kävelin sitten koirani kanssa järven ympäri. Kävin vielä ulkoiluttamassa naapurin koiran, sitä minulta käytiin pyytämässä päivällä.