Tänään on tasan neljä viikkoa siitä kun ystäväni ”huijasi” minut kiertämään Kaukajärveä. Neljässä viikossa on liikunnasta tullut minulle ilo ja velvollisuus. Nyt juuri pännii se, etten ole kahteen päivään ehtinyt lenkille. Eilen oli se hallituksen kokous ja tänään olen menossa likkakavereiden kanssa ravintolaan. Täytyy jatkossa tarkistaa, ettei tule sovittua iltamenoja peräkkäisiksi illoiksi. Kuvittelin että voisin mennä lenkille muuhunkin aikaan kuin illalla, mutta se ei näköjään onnistu. Pidän kiinni iltalenkeistä. Painoa on hävinnyt noin kaksi kiloa ja vyötärön ympärys on pienentynyt kaksi senttiä.

Tänään kävin taas kirjastossa. Sähköpostiini tuli tieto, että varaamani DVD oli noudettavissa. Huomenna katselen poikani kanssa elokuvan Suuri pakoretki. Olen nähnyt elokuvan joskus vuosia sitten ja muistan että se on hyvä. Elokuva perustuu tositapahtumiin ja sen kesto on melkein kolme tuntia.

Ilmoittauduin tänään nettilukion äidinkielen kurssille. Ehkä tästä johtuen käsiini tarttui tänään kirjastossa kirja Muutaheinää, havaintoja suomen kielestä. Kirjassa on hauskoja tarinoita ja lisäksi opetetaan kielioppia. Mihin tarvitaan jussiivia ja bahuvriihejä?

Jussiivi = verbimuoto johon sisältyy vaatiminen, velvoittaminen, salliminen tai myöntyminen. (menkööt, jääkööt, harjoitelkoot)

Bahuvriihi = yhdyssana joka viittaa yleensä ihmiseen tai muuhun elolliseen olentoon. (poropeukalo, puupää, tuppisuu, hätähousu).