En raaskinut ajaa poikaani pois tietokoneelta. Hän oli illalla saanut viriteltyä nettipelin juuri vasta pelikuntoon ja halusi pelata koko illan. Minulta jäi sitten eilen päivitys laittamatta.

Mutta tässä lauantain tapahtumia. Kello herätti minut jo kymmeneltä. En ollut sopinut puutarhurin kanssa tarkkaa kellonaikaa, joten varauduin jo aamusta hänen tuloonsa. Otin ruohonleikkurin pihavarastosta esille ja yrittelin sitä käynnistellä. Bensa oli vanhentunutta, poistin vanhat bensat säiliöstä tiskirätin avulla ja lisäsin uutta tuoretta bensaa tilalle. Jo lähti kone käyntiin! Ajoin jonkun aikaa ruohikkoa ja sain ruohonleikkurin lämpöiseksi. Sitten kiltti naapurin setä tuli vaihtamaan ruohonleikkuriin öljyt. Ruohonleikkuriin menee muuten 0,6 litraa öljyä. Puutarhuri poika saapui yhdeltä. Hän leikkasi ruohon siistiksi, otti vielä trimmerillä puiden ja pensaiden juurilta ruotuppoja pois. Ensi perjantaina lupasi tulla tekemään paremman ja siistimmän leikkauksen. Pari tuntia puutarhatöiden jälkeen tuli rankkasade, kerrankin oikein sopivasti.

No, tietysti taas kiersin Kaukajärven kaverini kanssa, nyt ei ollut koiria mukana. Askelmittarikin unohtui kotiin.

Illalla kävi naapurit kahvilla. Siinä kahvipöydässä kerroin, että epäilen askelmittarin kilometrilukemia ja millähän sen järvilenkin tarkan matkan tarkistaisi. Taas tuli naapurin mies apuun (tämä on eri kuin se öljynvaihtaja). Hän lupasi minulle lainaksi GPS:n. Sillä pitäisi saada matka mitattua metrilleen. Minä en ko. laitteesta mitään ymmärrä, mutta otan se kokeeksi matkaan. Saa se naapurin mies viritellä sen matkakuntoon.