Veroehdotusta piti täydentää: kotitalousvähennys, vapaaehtoinen eläkevakuutus ja lisäansiot eli kokouspalkkiot oli tarkistettava. Menin sotkuisen paperikasan kera verotoimistoon. Paikalla oli melko paljon ihmisiä, mutta jonotusaika oli lyhyt. Suurin osa ihmisistä jonotti uutta verokirjaa. Hmm, saahan sen ihan soittamallakin ja kotiin postitettuna.

Ilmoitin heti verovirkailijan luokse päästyäni, että tässä tulee hankala asiakas ja että tarvitsen apua lomakkeen täyttämiseen. Minulla oli nyt ensimmäisen kerran tarvetta muutoksiin, monta vuotta olen saanut olla puuttumatta koko veroehdotukseen. Virkailija otti minut kuin äiti huomaansa. Hän tutki paperit, laski vähennykset ja ehdotti hyviä muutoksia. Olimme tyttären kanssa ajatelleet vähentää molemmilta kotitalousvähennyksen tasan puoliksi. Molemmilla olisi jäänyt summa hieman alle maksimivähennyksen. Virkailija teki muutoksen niin että minulle tuli maksimivähennys ja tyttärelle pienempi osuus. Oikeinhan se meni nyt, minähän kuitenkin maksoin koko remontin. Lasku laitettiin sekä tyttären että minun nimiin, että saatiin molemmat niitä vähennyksiä.

Vein lisää tavaraa kirpputorille. Kauppa on lähtenyt käyntiin, vaikka kyllä hieman nihkeästi. Joku oli ostanut yhden puseron ja joku matkaradion. Luultavasti viikonloppuna kauppa käy paremmin.

Etsin uutta työharjoittelupaikkaa. Tilpehöörimyymälään ei oteta nyt harjoittelijaa, koska heillä sellainen on jo. Kävin tänään kyselemässä myymälässä tilannetta. Asuinalueellani on myös lahjatavaraliike, poikkean siellä huomenna tiedustelemassa tilannetta.