Tänään on ollut tylsää. Aamupalan jälkeen kyllä hämmästyin omaa itseäni. Puin uutuutta hohkaavan ulkoiluasuni päälle ja lähdin sauvakävelylle. Uutuutta hohkaava ulkoiluasu on muuten ostettu viime keväänä, mutta olen käyttänyt sitä vain kerran pari.


En tiedä, mikä siinä on, mutta minua aina nolostuttaa lähteä noiden sauvojen kanssa kävelemään. Tekisi mieli ensin kantaa niitä kainalossa ja vasta sivummalla alkaa sauvomaan. Joka tapauksessa kävelin puolisen tuntia. Laitoin kännykkään herätyksen vartin päähän ja suunnittelin että sitten käännyn takaisin kotia kohti. Luulin että kännykkä ei pirahda koskaan, matka tuntui tosi pitkältä. Tuli mukava olo ulkoillessa, tein pienet venyttelyt vielä kotona. Illalla tein vielä toisen lenkin sauvakävelyä kaverini kanssa, tosin ensin joimme kahvit mustikkapiirakan kera. Tulipahan ulkoiltua, raitis ilma piristi kummasti.

Tein sipulipitsaa. Alligator vihannesleikkuri on muuten todella kätevä, sipulit sai silpuksi tosi nopeasti. Teen pitsapohjan näin: kuivahiivaa, sämpylä- ja vehnäjauhoja, ruisleseitä, öljyä ja lämmintä vettä. Taikina saa nousta parikymmentä minuuttia. Seos saa jäädä tosi löysäksi, sen saa kaavittua uunipellille kaapimella. Päälle laitoin 400 grammaa paistettua ja maustettua jauhelihaa sipulien (4 kpl) kera, ketsuppia, tomaatin siivuja, juustoraastetta ja oreganoa. Uunissa puoli tuntia 175-200 asteessa.