Tänään oli se ensimmäinen työharjoittelupäivä. Menin aamulla kello yhdeksän Anttilaan ja nyt minut sijoitettiin lasten pukeutumiseen ja leluosastolle. Huomenna olen ehkä eri osastolla. Henkilökunta tuntui mukavalta ja monet toivottelivat minua tervetulleeksi. Talon alakerta, missä sijaitsee varasto ja sosiaalitilat, on melko sokkeloinen.

Ensimmäiset työtehtävät olivat vaatteiden purkua paketeista ja niiden laittoa esille. Talvivaatteita poistettiin tangoista ja tilalle laitettiin keväisempää tuotetta. Olin myös tunnin sovituskoppien  vastaavana. Piti tarkistaa sovitettavien vaatteiden määrä, antaa numerolappu ja avata sähkölukko sekä laittaa kopin varausvalo palamaan. Menihän sekin homma hyvin.

Asiakkaat kyselevät yllättävän paljon erilaisia asioita, kunhan myyjän saavat kiinni. Juuri asiakkaiden kanssa puhuminen on mukavaa. Vielä en kyllä tiedä kaikkien tavaroiden paikkaa, mutta eiköhän ne tule kohta opittua.

Niin, jalat ja selkä oli ihan tohjona kun pääsin kotiin. Menin heti päiväunille kun pääsin kotiin. Sain huomiseksi lainaksi askelmittarin kaveriltani. Ainakin kuvittelen että kävelen vähintään 8000 askelta työpäivän aikana, katsotaan mitä mittari kertoo. Huomenna on taas työpäivä, torstaina koulua ja perjantaina etäpäivä.

.