Eiliset synttärit sujuivat hyvin, kakku oli vaan liian kosteaa. Vieraat valokuvasivat kissanpoikasia ahkerasti. Nyt todettiin että molemmat poikaset ovat poikia. Nimiä ei ole vieläkään päätetty, yksi ehdotus oli Pilli ja Pulla.

Lapset lähtivät nyt kaupungille. Poika meni ostamaan peliä, jota joulupukki ei tuonut. Samalla reissulla ostavat pojalle talvikengät. Tytär shoppailee kaverinsa kanssa uusia vaatteita. Minä vietän vapaapäivääni kotona.

Hiiri ei rapistellut aamulla keittiössä, tosin heräsin paljon myöhemmin kuin työaamuina. Poika kertoi kuulleensa seinän välistä rapistelua, kun oli mennyt nukkumaan. Katsotaan mihinkä tilanne kehittyy. Nyt on kuulemma todellinen hiirivuosi. Ehkä on otettava myrkyt käyttöön, tai sitten ultra-ääni?


Nykyisin käytettävien hiiren- ja rotanmyrkkyjen myrkkyvaikutus perustuu niiden verenhyytymistä estävään ominaisuuteen tai muihin melko hitaasti vaikuttaviin ominaisuuksiin. Hiiret eivät siis kuole heti myrkkyä nautittuaan vaan vasta myöhemmin. Metsähiiret eivät kuitenkaan talvisaikaan lisäänny edes sisätiloissa, mutta kotihiiri ja rotta voivat poikia myös keskellä talvea. Kaikki hiiriyksilöt eivät välttämättä koske myrkkysyöttiin, ja erityisesti rotat ovat äärimmäisen varovaisia kaikelle uudelle. Hiiret tai rotat eivät osaa varoittaa muita yksilöitä myrkkysyötistä eikä hiiri osaa yhdistää kuolevaa lajitoveriaan syötyyn ruokaan. Nykyiset rotanmyrkyt ovat tehokkaita, ja varsin pieni määrä on kuolettava hiirelle.