Aiheina nettilukio, kissat, talviautoilu ja kyttäys.

Aloitin eilen nettilukion. HOPS on vielä tekemättä, on aika vaikea suunnitella elämää ja opiskelua seuraaviksi vuosiksi. Ilmoittauduin ensimmäiseksi biologian kurssille, eliöt ja ekologia aiheena. Luulin että sain lainastosta oikean biologian kirjan, mutta vasta kotona huomasin että se oli painettu vuonna 1994. Ehkä liian vanha painos? Varsinainen opiskelu ja biologian kurssi alkaa tammikuulla.

Kissoilla on kaikki hyvin. Emokissan lääkekuuri loppui eilen. Jouluaattona annetaan matolääkitys sekä emolle että poikasille. Toivottavasti muistan ostaa lääkkeet apteekista. Poikasille pitäisi jo keksiä nimet.

Herättelin henkiin autoani eilen, pakkasta oli 15 astetta. Auto oli lämmityksessä 2 tuntia, ilman sisätilanlämmittäjää. Kytkin juuttui heti pohjaan, mutta vähitellen se siitä tokeni. Auton laseja sai raapata oikein tosissaan 15 minuuttia. Jospa muistaisin edes laittaa maton tuulilasille? No, tulipahan käytyä kirjastossa ja kaupassa. Perjantaina vien auton sulamaan Stockmannin parkkihalliin, siis jos siellä on tilaa.

Kyttäystä? Minun piti olla töissä yksin koko viikko. Maanantaina poikkesi ”sattumalta” pomo ja firman sihteeri. Tiistain olin yksin. Keskiviikkona poikkesi yksi työntekijä ja pomo poikkesi ”vaan vessakäynnille”. Minä olen ollut paikalla ihan niin kuin sovittiin, ei ole pakko kytätä. Onneksi perjantai on vapaa, on siinä hyvin aikaa laittaa joulua.