Kävimme Idols-kilpailun voittajan Ilkka Jääskeläisen isovanhempien naapurissa kylässä. Oli mukava tavata omia sukulaisia kahvittelun merkeissä. Siinä tuli turistua monta mukavaa juttua. Sain vielä lahjaksi Ojan isännän linimenttiä.

Pakkanen kiristyy lähipäivinä, onneksi viikonlopuksi ennustetaan lauhtuvaa. Minulle kyllä riittäisi alle kymmenen asteen pakkaset ja sopiva määrä lunta. Eilen oli aura vetäissyt kyläreissumme aikana mahtavan vallin kotimme tuloväylälle. Valli oli jäätynyt ja se oli kuin betonia. Siinä saikin huhkia tosissaan että sai autolle avattua reittiä kotipihaan. Olisi kyllä loistavaa jos lumilohkareet siivottaisiin aurauksen jälkeen pihaväylien kohdalta.

Tyttären synttäreitä vietetään tällä viikolla. Vieraita on tulossa melko paljon, juhlan lisäksi monet haluavat nähdä kissanpoikaset. Teen perinteisen mansikka-banaani-kerma täytekakun, päälle vielä Daim-suklaata rouheena. Banaanit ja mansikat sekoitetaan haarukalla soseeksi, kakkua ei tarvitse kostuttaa jos sen täyttää jo edellispäivänä. Väliin tulee myös kermavaahtoa, sitä menee kakkuun kaiken kaikkiaan neljä desiä. Ja kermavaahtoon ei laiteta sokeria! Kakun voi siis täyttää jo edellispäivänä, mutta kermavaahdot väliin ja päälle laitetaan vasta juuri ennen H-hetkeä.

Kakkupohjaa en leivo, vaan teen kaksi kääretorttupohjaa. Toinen kääretorttupohjista on kaakaolla maustettu ja värjätty ja toinen on perinteinen vaalea. Nämä pohjat onnistuvat takuuvarmasti, eikä lässähtämisen vaaraa ole. Pohjat leikkaan suorakaiteen mallisiksi.