Aamulla mennessäni keittiöön, ihmettelin kissamme käyttäytymistä. Tämä pariviikkoisten pentujen emokissa vaani ja käpälöi hyllykön alaosaa. Selvästi se yritti saada jotakin kiinni, kenties hämähäkkiä, näin ajattelin. Hälytin siihen jo poikanikin paikalle. Hän siirteli hyllyssä olevia laatikoita ja avasi yhden laatikon kannen. Siellä oli hiiri! Siinä vaiheessa minä olin juossut jo olohuoneeseen ja sulkenut oven. Ovi-ikkunan takaa huutelin ohjeita pojalle: vie se koko laatikko ulos!

Poika teki työtä käskettyä. Tähän hötäkkään oli tytärkin herännyt ja kerroimme hänelle koko tapahtuman. Hän meni ulos tutkimaan laatikkoa ja avasi kannen. Hiiri hyppäsi ulos laatikosta ja vilisti ulkovaraston alle piiloon.

Kissa sai monet kiitokset ja varmasti tulee saamaan ylimääräisen joululahjankin. Nyt vaan pohdin, että tuleeko hiiriä vielä lisää sisälle. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näimme meillä hiiren sisällä. Olemme asuneet tässä talossa jo melkein 20 vuotta. Pitääkö minun nyt siivota kaikki ruokakaapit ja laatikot? Ainakin tutkailen onko jauhopusseissa nakertelureikiä, kunhan nyt kotiin täältä töistä ehdin.