Tietysti heräsin aamulla jo kahdeksan jälkeen. Kun kerrankin olisi saanut nukkua vaikka kuinka pitkään. Töllöttelin telkkaria ja tein sitä kinkkukiusausta. Uutuus kermajuusto ei maistunut siinä juuri ollenkaan. Ihan hyvää se silti oli.

Iltapäivällä soi ovikello ja nainen kysyi onko meiltä karannut kilpikonna. Kerroin että meillä ei ole kilpparia. Konna oli tullut meidän pihasta kadulle. Kissamme näki varmaan tämän kilpikonnan aikaisemmin päivällä: ihmettelin mitä se kissa kiehnäsi yhden puskan alla. Sanoin naiselle että vie kilpikonnan kotiinsa ja kerron olinpaikan jos joku tulee konnaa meiltä kyselemään.

Tytär oli saanut haettua sohvansa Kodin Ykkösestä miespuolisen kaverinsa kanssa. Onneksi sohva oli mahtunut hissiin, joten kantajia ei tarvittu. Sohvaan piti vielä ruuvata jalat paikalleen ja minä lupasin tuoda ruuvivääntimeni. Muuten OK, mutta vääntimen sähköjohto ei ollutkaan säilytysrasiassa.

Oli pakko soittaa naapuruston mies taas avuksi. Sohva saatiin kuntoon ja joimme sitten kahvit. Mies oli ostanut itselleen rivitaloasunnon. Mies on avoeroamassa ja jää asumaan ihan liian lähelle vanhaa avokkiaan. Rouva totesi juuri viikolla että hyvä kun mies asuu edelleen lähellä. Voi tulla auttamaan ja tekemään remontteja. Rouvalla on jo uusi mies kierroksessa. Lupasin mennä auttamaan miestä siivouksissa ja maalauksissa jos hän apuja kaipaa. Tyttären kanssa ollaan aika paljon velkaa hänelle meidän auttamisista.

Isäni veli soitti Jyväskylästä. Hänen vaimonsa oli kuollut keskiviikkona. Esitin suruvalittelut ja lupasin kertoa tietoa siskoilleni. Juttelimme aika pitkään. Hautajaisista ei ollut vielä puhetta: saa nähdä tuleeko kutsu. Siskoni kanssa sovimme että ainakin suruadressi laitetaan postiin.

Kaverini poikkesi vielä illalla tyttären asunnolla. Taas joimme kahvia. Kaverini on kauhean rakastunut: suhde on vasta viikon vanha. Suunnitelivat jo Karibian risteilyä yhdessä. Onnea vaan heille.

Poika lähti kyyditsemään kaveriaan autollani. Saa nähdä kuinka kauan reissu kestää. Tarkoitus oli viedä kaveri Kangasalta Hervantaan. Luultavasti saa kyyditä vielä kaupunkiinkin. Ehkä vielä yöllä hakureissu?

Päivän onnistumiset:

1. Tytär sai hienon ja edullisen sohvan kotiinsa.

2. Kivat kahvittelut ja vieläpä kahteen kertaan.

3. Lainasin tyttäreltä pari hyvää DVD:tä.