Vuodatuksessa oli 5.1 päivitys, joten tämä tulee nyt hieman viiveellä tämä selonteko. Tämä tarina on siis kertomus maanantain tapahtumista. Blogistani on hävinnyt muutama kuva, toivottavasti ne tulevat taas näkyviin…


Heräsin puoli yhdeksän ja työpäivän piti alkaa yhdeltätoista. Aamulla oli pakkasta 16 astetta. Laitoin auton lämpiämään, mutta kymmenen aikaan se oli vielä ihan jäässä. Soitin asiakkaalle ja kerroin että olen paikalla vasta klo 12.00.


Poika myöhästyi työharjoittelupaikastaan viisi minuuttia. Oli saanut huomautuksen ja vaatimuksen olla ajoissa paikalla keskiviikkona. Silloin työpäivä on klo 8-16. Tänään työpäivä alkoi vasta klo 11.00. Poika oli kasannut trukkilavoja pihalla. Saihan siinä hyvää harjoitusta trukin käsittelystä.


Navigaattorin kanssa oli mukava ajella. ”Matti” neuvoi reittiä hyvin. Ainostaan melkein perillä menimme hakoteille: uusi junaradan alikulku ei näkynyt kartassa. Soitin asiakkaalle ja sain tarkemmat ohjeet. Jälleen kerran oli vastassa oikein mukava ihminen. Olen tosi tyytyväinen että minun kohdalle osuu juuri nämä kivat asiakkaat. Ihan kuin vanhan tutun kanssa olisi jutustellut.


Ensin sain yleiskierroksen talossa ja asiakas kertoi tavaramäärien ongelmista. Sitten aloimme raivauksen. Ensin olohuoneen tasot ja hyllyt: paljon tavaraa jätepaperinippuun ja roskiin. Sitten oli vuorossa lapsen huone. Siellä vaihdettiin kahden pöydän paikkaa ja kerättiin roskat ja jätepaperit pois. Lisäksi siivosin keittiön työtason puhtaaksi. Aikaa meni viisi ja puoli tuntia. Seuraava käyntini on kuun lopulla.


Oli aivan kauhea nälkä kun matkasin kotiin. Poika soitti ja kysyi voisinko hakea pitsat. Sehän sopi! Söin puolet pitsasta ja lähdin vielä käymään ruokakaupassa. Vielä illalla kävin kaverillani kahvilla. Hän oli saanut tietokoneongelmansa ratkaistua. Oli soittanut Nortonin tukipalveluun ja saanut sieltä ohjeet.


Sain tänään järjestettyä töitä eräälle kurssikaverilleni. Tämä mies on perustanut yrityksensä pari kuukautta sitten ja hommia ei tietenkään ole vielä tarpeeksi. Minulle soitti aamulla eräs nainen ja hän kysyi kellarikopperon tyhjennystä. Hän oli jo muuttanut asunnosta pois, mutta asunto pitäisi vielä siivota ja kellarista viedä tavarat kaatopaikalle. Siellä oli keittiökaappien runko, yksi väliovi ja muuta roinaa. Kerroin että minun autooni ei mahdu kokonainen ovi, mutta pelkän siivouksen voisin tehdä. Kerroin myös että otan yhteyttä yrittäjätuttavaani ja hän voisi ottaa työn tehdäkseen. Soitin tuttavalleni ja hän sai siitä itselleen homman. Sai koko homman itselleen siivousta myöden. Soitti minulle myöhemmin ja kiitteli.


Toinen työtiedustelu tuli tänään. Vanha rouva kyseli siivousta. Hänellä oli pieni 34:n neliön yksiö. Kerroin että minimi käyntini on kaksi tuntia. Rouva lupasi soitella myöhemmin. Saa nähdä soittaako. Ei kyllä kannata lähteä ajamaan melkein kymmentä kilometriä yhden tunnin takia. Niin se vaan on.


Päivän onnistumiset:

1. Mukava uusi asiakas ja hyvä työpäivä.

2. Matti von Navigator neuvoin ja opasti hyvin.

3. Sain auttaa toista yrittäjää.