Poika lähti aamulla koululle ja minun oli tarkoitus mennä perässä myöhemmin. Sitten sain pojalta tekstarin, että hän olisi jo tulossa takaisin kotiin. Sanoin OK. Olisi kyllä ollut mukava jutella opettajien kanssa. Poika oli pahalla päällä kun hän tuli kotiin, ilmeisesti väsynyt.


Olin tehnyt ruuan valmiiksi: perunamuusia ja paistettua makkaraa sipulin kera. Söimme ja kiistelimme parturiin lähdöstä. Suutuin ja mökötin hetken aikaa. Sitten lähdimme parturiin ja onneksi ehdimme ennen sulkemisaikaa. Parturissa oli otettu uusi maksujärjestelmä käyttöön: maksu perustuu käytettyyn työaikaan. No, hiukset ovat nyt siistit, oikea armeijatukka.


Poika kyyditsi sitten minut Koikkariin paikallisen omakotiyhdistyksen vuosijuhlaan. Mikko Alatalo lauloi hyvin ja laulujen välissä piti poliittisia puheita. Eli mainosti itseään. Helmisen Raipe puhui yllättävän hyvin ja hauskasti. Tapasin juhlassa lapsuudenkaverini ja hänen äitinsä. Olipa mukava jutella pitkästä aikaa kuulumisia.


Poika tuli hakemaan minua juhlista ja hän oli eksynyt reitiltä pari kertaa. Navigaattori olisi kyllä asiaa. Kävimme hakemassa tyttäreni kyytiin ja kävimme ruokakaupassa. Tytär jäi autoon, koska hän häpeilee naamassaan olevia laastareita. Oli torstaina luomileikkauksessa. Sitten matkasimme meille kotiin.


Tyttären kanssa kävin naapurissa kahvilla. Oli tosi hauska ja antoisa kahvihetki. Luultavasti naapurin rouva lähtee mukaani huomenna Tampere-päivän tilaisuuksiin. Poikaa kiinnostaa Tampere 1918 näyttely. Poliisimuseossakin olisi hauska käydä.


Poika vei siskonsa illalla Lukonmäkeen. Minä tein kattilallisen makkarasoppaa ja se on nyt jäähtymässä ulkoportailla. Tiedättehän että jäähtymistä nopeuttaa se että astian alla on joko ritilä tai vaikka vaan puukeppi. Ilman on päästävä kiertämään astian ympärille. Silti jäähtyminen tapahtuu mielestäni liian hitaasti.


Täällä meillä ei ole siivottu aikoihin, huh huijaa. Nyt on sentään pyykkikone päällä, astianpesukone tyhjennetty ja kohta se ladataan taas pesuun. Alan yrittäjällä taitaa olla niin kuin suutarin lapsilla tilanne: omat jutut jää asiakkaiden tarpeen taakse.


Vielä eilisestä: olipa mukava mennä heti työpäivän jälkeen saunaan. Köpsin koko illan yöpuku päällä ja touhusin kotona. Oikeastaan vaan rentouduin telkkarin äärellä. Laitoin jalkoihini naamion. Toden totta jalkanaamioita on nyt myynnissä. Tilasin sen postimyynnistä ja luulin että se on kasvonaamio. Onneksi luin käyttöohjeen tarkemmin. Jalat ovat nyt tip top. Jokohan uskaltaisi soittaa vyöhyketerapeutille ja varata aikaa?