En sitten lähtenyt tänään kaupungille, vaan hoitelin asioita muuten. Starttirahan tilitys on nyt postissa ja tontin jakamista kyselin puhelimella. En saanut puhelimeen asemakaavan muutoksista päättävää henkilöä, mutta soitan hänelle huomenna uudestaan. Sen verran sain tietoa, ettei tontin koko ole mitenkään määräävä asia.

Paistoin päivällä uunifileen, jonka ostin eilen puoleen hintaan kaupasta. Lisäksi tein perunamuusia. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi.

Illalla leikkasin nurmikon ja nyt teinkin sen todella tarkasti. Kaikki ojanpielet ja ojanpohjatkin on kynitty. Pahimmat rinnekohdat vetelin viikatteella. Piha on tosi siistissä kunnossa.

Tytär kävi illalla. Hänen poikakaverinsa oli saanut kolme viikkoa sairaslomaa, kesken kesälomansa. Vävykokelas oli loukkaantunut moottoripyöräkisoissa tänään. Solisluu ja nivelsiteet olivat vahingoittuneet. Tytär haki hänelle ja itselleen pitsat lähipitseriastamme.

Tulin juuri saunasta ja löylyt olivatkin aika kipakat. Poika sai käyttää koiran ulkona ennen saunaan menoaan. Kaverini poikkesi ja juttelimme pihalla. Hän oli saanut koiralleen kouluttajan. Aloittavat koulutuksen ensi viikon perjantaina. Tarkoitus on koulia koirasta pois tämä puremisherkkyys. Menen huomenna pojan kanssa hänelle kylään ja poika laittaa hänen tietokoneelle uuden salasanan.

Minä sain tänään uuden asiakkaan. Menen hänen luokseen perjantaina. Leskirouva kyseli pakastimen sulatusta ja kellarikopin siivousta. Jatkossa myös ikkunanpesua. Sitten hän kysyi onnistuuko mankelointi? Ilmoitin että totta kai onnistuu. Olen viimeksi mankeloinut pikkulikkana äitini kanssa… Googletin tänään mankelointiohjeita ja uskon että onnistun siinä hommassa.

Huomenna olisi työkohteena Raholan ”kauhujen talo”. Laitan sinne tekstarin aamulla ja ilmoitan että edellinen lasku on maksamatta. Siinä oli eräpäivä 1.7, eikä suoritus näkynyt tänään tilillä. Tarkistan asian vielä aamulla. En menen heille huomenna jos en saa edellistä ja huomista työlaskua käteisellä.