Herätin pojan ”aamulla” kahdentoista maissa. Ruoka oli valmiina, eli ranskalaisia ja nakkeja. Minä söin aika pienen osan, koska ajattelin että täydellä mahalla on hankala siivota. Poika sai siis aika tuhdin aamupalan. Minä lähdin työkohteeseeni ja sitä ennen käytin koiran ulkona.

Vakipaikassani oli perheen tytär ja poika kotona. Tytär lähti melkein heti pois, mutta poika jäi paikalle. Hän oli jotensakin vaivautunut läsnäolostani. Yritin jututtaa poikaa, mutta huomasin että hän on niitä maanhiljaisia. Ihan kiva poika silti.

Tein perussiivouksen ja sain vessatkin aika hyvään kuntoon. Minulla oli mukana kloritetta ja laitoin pönttöihin heti sitä vaikuttamaan. Perheen äiti tuli kotiin ennen kuin lähdin pois. Ilmoitin hänelle että voisi osta kloritetta, Vimiä, Sini-tuotteen tehomopin ja vessanpesuainetta. Hän kirjoitti ostokset kauppalistaansa. Töiden jälkeen hain itselleni ja pojalle Kotipitsat.

Kaverini soitti ja kyseli apuja tietokoneongelmaan. Hänen koneeseensa on tullut troijalainen virus. Kone on tiltannut eikä hiiri liiku mihinkään. Kyseli että jos poikani voisi auttaa. Poika epäili kykyjänsä korjaajana enkä saanut häntä tänään lähtemään kaverilleni. (Poika muisteli millä F-näppäimellä pääsi koneen käynnistyksen aikana perusasetuksiin.) Huomenna ehkä menemme, kaverini lupasi tehdä mustikkapiirakkaa.

Kännykkäni on renkannut tänään. En voi soittaa enkä vastata muuten kuin kaiutinominaisuuden kautta. Tosi hankalaa. Puhelin on varmaan hapettunut, koska olen pitänyt sitä tissien välissä. Kun asusteessa ei ole taskuja, niin minnekä muualle sen puhelimen laittaisi kuin rintaliivien väliin. Kaarituelliset liivit ovat aika napakat. Onhan puhelin voinut rikkoontua myös vanhuuttaan. Se on tyttären vanha puhelin. Nyt tarvitsen vinkkejä hyvästä peruspuhelimesta. Mikä malli on kestävä ja helppokäyttöinen?

Tytär soitti että he ovat menossa vasta huomenna sinne mökille. Hän hakee meiltä makuupussin itselleen huomenna. Poikakaverilla oli kuulemma tylsää ja hän kaipasi kavereita heille grillaamaan. Tytär oli hieman loukkaantunut tuosta kommentista. Tiedotin ettei miesten puheita kannata aina ottaa niin kirjaimellisesti. Toivottelin heille hyvää Juhannusta.

Makoisaa ja rauhallista Juhannusta kaikille!