1246952.jpg
Piristyskuvana on ulkona roikkuva pajusydän. Tänään on nollakeli, eli nykymitoin normaali talvisää. Onko nyt sydäntalvi?

Soitin päivällä verotoimistoon ja kyselin uutta verokorttia starttirahaa varten. Starttirahan ensimmäinen hakemus on palautettava perjantaina. Verotoimiston virkailijalle asiani oli hieman outo, joten hän kertoi ottavansa asiasta selvää ja soittavansa sitten minulle. Ja soittikin pian.

Periaatteessa starttiraha on etuus, kuten työttömyyspäiväraha ja siitä menee veroa 20 prosenttia. Mutta sitten virkailija ehdotti että jos hän laskee minulle seuraavaksi yhdeksäksi kuukaudeksi veroprosentin, niin että tuloni on vain se starttiraha. Veroprosentikseni tuli vain kahdeksan prosenttia. Eli tulen saamaan nyt kuukausittain puhtaana käteen 598 euroa. Jee! Mihkähän tuon kaiken rahan kanssa vielä joutuu?

Yrityspuolella on aivan haudanhiljaista. Kyselen tänään Palveluja kotiin koulutuksessa vinkkejä asiakkaiden saamiseksi. Jos vain ehdin, jaan Ylöjärvelle matkatessani mainoksia matkan varrella.

Osviitasta oltiin minuun yhteydessä tänään. Miettivät viikkopalaverissaan ehdotustani jälleenrakennusseminaarin pidosta. Tarkensin hieman ehdotustani, koska olivat käsittäneet (tai halusivat käsittää) asiani hieman väärin. Ilmoittivat nimittäin että olenhan tietoinen, ettei kurssien vetäjille makseta palkkaa. Heillä on kun on omat ammattilaiset käytössä.

Hii, hoo! Ilmoitin että olen ihan koulutettu ammattilainen Fisherin eroryhmää vetämään. Tietääkseni Osviitassa ei ole ketään, jolla tämä vastaava koulutus olisi. En todellakaan tulisi ryhmänvetäjäksi vain huvikseni. Tarkoitus on saada työstä palkkaa. Saa nähdä mitä nyt minulle vastaavat.

Poika myöhästyi aamulla koulusta. Kännykkä oli jäänyt äänettömälle eilisen elokuvissa käynnin jälkeen. Hänen kännykässä herätys ei toimi, jos säädöt on äänettömällä. Joissakin kännyköissä on toisin.

Nyt kipaisen suihkuun ja sitten ruokakauppaan. Sitten matkaan iltaani viettämään Ylöjärvelle. Taas saa peukuttaa: toivon saavani palvelupassin suoritettua. Pari tuntia ensin koulutusta ja sen päälle on koe.

Lisäys klo 22.45
Minulla on tunne että passikoe meni hyvin, mutta tulokset ovat selvillä vasta maanantaina. Harmitti etten ehtinyt juttelemaan siskoni kanssa tarpeeksi. Enimmäkseen kuuntelimme luentoa ja sitten oli se koe. Sisko kertoi että hänen tyttärensä pääsee perheensä kanssa remontoimaan uutta taloa perjantaista lähtien.

Tilaisuudessa tuli selville pahin kilpailija kotityöpalveluille: itsetekeminen. Minä onneton olen neuvonut mainoksissani ja nettisivulla oivan siivousvinkin. Nyt kaikki mainoksen saaneet siivoavat ohjeellani, ehkä. Nyt on tehtävä uudenlaiset mainokset, mutta ensin jaettava kaikki vanhat pois.