Kävin päivällä koiran kanssa pienellä kävelyllä. Sain houkuteltua pari naapuria mukaan pihakirppistapahtumaan. Eilen tuli vielä pari myöhässä ilmoittautunutta, varsinainen ilmoittautumisaika meni umpeen jo torstaina. Nyt on mukana 53 taloutta. Tapahtumamme on ensi lauantaina. Toivottavasti sää suosii!

Kävin pojan kanssa Plevnassa elokuvissa. Medusan sinetti oli vauhdikas ja hyvä elokuva. Tosin paikka paikoin kuvaus oli niin hektistä että ei meinannut silmät pysyä perässä. Tuli siinä sitten elokuvan aikana syötyä popcornit ja karkit. Voisikohan joskus varustautua elokuviin naposteluporkkanoilla ja omenalastuilla? Vesipullon kera.

Elokuvien jälkeen lähdin tyttären kanssa kaverilleni kylään. Tarjolla oli kahvia ja hyvää mustikkarahkaa. Ihailimme hänen uutta keittiötä. Hänellä oli ollut ongelmia uusien kodinkoneiden kanssa. Jääkaappipakastimessa ei ollut pikapakastusta ollenkaan ja lämpöasteet näytetään vain Fahrenheit-asteissa. Liettä ei oltu saatu asennettua kunnolla ennekuin sähkömies teki siihen muutokset. No, kaverini saa uuden jääkaappipakastimen piakkoin Gigantista. Siitä kaupasta en kyllä ostaisi mitään. Niin paljon olen kuullut huonoista kokemuksista.

Kyläilyn jälkeen vein tyttäreni hänen poikakaverinsa työpaikalle. Sieltä piti hakea poikakaverin pakettiauto, joka oli jätetty sinne eilen. Siellä oli ollut firman kesäjuhlat. Oli aika kauheaa ajaa kohti ilta-aurinkoa, se häikäisi todella paljon. Kun ajoin Sarankulmasta kotiin päin, en nähnyt moottoritien liittymässä yhtään tiellä ajavia. Menin edellisen auton perässä ihan sokkona liittymästä tielle.

Sitten näin Kaukajärven Mäkkärin risteyksessä järkyttävän näyn. Siinä oli iso kolari tapahtunut. Ambulanssi oli jo paikalla ja liikennettä ohjattiin ohituskaistan kautta läpi. Mielestäni kolarissa oli ollut kaksi moottoripyöräilijää ja ainakin kaksi henkilöautoa. Toinen moottoripyöräilijä makasi ihan hengettömän näköisenä suojatien kohdalla. Toinen moottoripyöristä oli ihan kuin prässin alle jäänyt. Henkilöauton matkustajien kunnosta en tiedä mitään. Kaveri soittaa minulle piakkoin. Hänen serkkunsa on töissä

pelastuslaitoksella ja saan kuulla pian tilanneraportin. Ihan tuli kylmät väreet onnettomuuspaikan läpi ajaessa.

Poikkesin vielä naapuripariskunnan luona. Siellä oli mies jalkapuolena. Meille tuli kiistaa siitä, kummalla puolella kyynärsauvaa pidetään, kun jalka on vammautunut. Väitin kivenkovaan, että tukisauva on terveen jalan puolella kävellessä. Muistan että näin minulle opetettiin aikoinaan. Mies väitti toista. Onko kellään oikeaan tietoa tarjolla?

Huomenna on sitten ensimmäinen kurssipäivä. Mielenkiintoista nähdä kurssikaverit ja kuulla heidän liikeideansa.

Pojalla on muuten niin vaikeita läksyjä, etten minäkään ymmärrä niistä mitään. Toleranssien laskemista jne. Nyt pitäisi napata jostakin tukihenkilö, joka ymmärtää konepiirustuksesta jotakin.