Heti aamulla olin pomon ja myyntipäällikön kanssa keskustelemassa myynneistäni. Miehet analysoivat viikkoraporttejani. Päivittäin merkataan tukkimiehen kirjanpidolla loppuun soitetut puhelut, jäseneksi liittyneet sekä kieltäytyneet syineen. Keskustelu kesti tunnin verran. Saan kuulemma siitä tunnista palkan.

Annoin myös palautetta. Ihmettelin joustamattomuutta työajan suhteen. Kuulemma kenellekään ei voi suoda vapauksia, koska silloin kaikki olisivat niitä vaatimassa. Sinänsä joustavat työajat: saat tulla koska tahansa ennen puoli yhdeksää ja lähteä koska tahansa varttia vaille neljän jälkeen ;-)

Kysyin heinäkuulle kaksi lomapäivää sitä Viipurin reissua varten. Loma myönnettiin. Ensi viikolla saan uutta soittolistaa, nyt on taas uudet keväällä perustetut yritykset listalla. Parempaa ja otollisempaa asiakaskuntaa kuin jo kauan aikaa yrittäjinä olleet yrittäjät.

Sain tänään kuukauden tilin, summa oli himpun päälle tuhat euroa käteen. Tuplasti enemmän kuin työttömän peruspäiväraha kuukaudessa. On sitä kait oltava tähänkin tyytyväinen? Liiton jäsenmaksu on vielä itse maksettava tästä tilistä. Kirjanpitäjä ei ollut saanut vielä liitosta viivakoodillisia maksulomakkeita.

Menin kovalla kiireellä töiden jälkeen maalikauppaan. Mukana oli seinästä veistetyt värimallit ja kamerassa kuvat maalauskohteista. Ajattelin että myyjä laskee maalattavat neliöt. Turha reissu. Paikalla oli kesätyttö, joka olisi kyllä osannut sekoittaa minulle maalin, jos värikoodi olisi ollut tiedossa. Värinmäärityskonetta hoitava henkilö ei ollut paikalla. Siispä menen huomenna uudelleen maalikauppaan.

Kotimatkalla poikkesin Kangasalan Prisman kesäpihalle. Siellä oli kaikki kasvit miinus 50 %. Ostin kuusi kesäkukkaa ja ne maksoivat seitsemän euroa. Kukat istutan vasta huomenna. Ilta oli aika kiireinen, tein etätyötä.

Otin soitettavaa listaa kotiin. Tavoittelin kampaajia ja hierojia. Turhaa hommaa, eivät vastanneet illallakaan. Muutaman yrittäjän sain kiinni, mutta he olivat ruokakaupassa lastensa kanssa. Palaamme asiaan Juhannuksen jälkeen, näin sovimme. Kolme miesasiakasta sentään tavoitin ja yksi heistä liittyi jäseneksi. Kahdelle muulle soitan huomenna. Toiselle lupasin ottaa selvää yritysmyynnin järjestelyistä ja toiselle selvitän Soneran datasiirtojen alennukset. Lisäksi selvitän telemarkkinointikiellon hankkimisen. Yksi yrittäjä lupasi maksaa vaikka sata euroa vuodessa siitä, että saisi olla rauhassa turhilta soitteluilta. Käyttöön voi ottaa Robinson palvelun.