Menimme eilen, heti kun poika tuli koulusta katsomaan niitä polkupyöriä. Kauppias oli varannut vaihdossa tulleen miesten pyörän sovitusti meille jemmaan. Pyörä oli todella siisti ja hyväkuntoinen. Tunturi-merkkinen uusilla Michelin renkailla ja kauppias laittoi siihen vielä uuden soittokellon. Pyöränlukkoonkin oli molemmat avaimet tallella ja lukon koodinumero. Poika koeajoi pyörän ja oli siihen tyytyväinen. Kysyin pariinkin kertaan että onko hän varmasti tyytyväinen, vai pitäisikö ostaa ihan uusi pyörä? Poika on onneksi vaatimaton, eikä ole aina hinkumassa uutta ja uutta. Paitsi peleissä. Hän lähti sitten uudella pyörällä kaupunkiin hakemaan uutta tietokonepeliä. Pyörä kulki kuulemma kuin unelma ja se oli ihan äänetönkin. Vanha pyörä oli pitänyt varmaan aika räminän.

Sain tingattua pari alennusta pyörää ostaessa. Kauppias pyysi pyörästä 100 euroa ja vanha pyörä jäisi kauppaan. Lopulliseksi hinnaksi tuli 80 euroa. Oli parempi antaa vanha pyörä vaihdossa kuin alkaa myymään sitä itse.

Illalla olin paikallisen yhdistyksen kokouksessa. Meillä oli todella paljon asioita käsiteltävänä. Neljä hallituksen jäsentä oli poissa, emmekä olleet siis päätösvaltaisia. Soitin kaverilleni, joka on siis hallituksen jäsen ja hän tuli nopeasti paikalle. Oli unohtanut kokouksen ja nukahtanut sohvalle.

Kävimme läpi menneet vuosijuhlat ja kirppistapahtumat. Suunnittelimme syksyn ohjelmaa. Minä olin varannut ne teatteriliput ja se hyväksyttiin. Joulujuhlien ajankohta päätettiin ja yksi esitys lyötiin lukkoon. Syyskokoukseen pyydämme aluepoliisin puhumaan ja Nettinyssen edustajan mainostamaan nettikursseja. Vuosikokouksiin on yleensä hankala saada jäsenistöä paikalle, mutta luulen että nyt saamme porukkaa paikalle. Päätimme lahjoittaa yhdistykselle lahjoitetun omenapuun edelleen, eli se istutetaan lastentarhan pihaan. Järjestämme aikuisille keramiikkakerhon paikallisen yrittäjän kanssa yhteistyössä. Lopuksi päätimme että hallitus menee yhdessä ruokailemaan johonkin hyvään ravintolaan ja yhdistys maksaa kulut. Nyt vain sovittelemme aikatauluja ja ”kiistelemme” mikä on hyvä ruokapaikka Tampereella.

Kohta lähden käymään koululla, ehdin olemaan englannin tunnilla vain yhden tunnin. Menen poikaani vastaan, poika parturiin ja sitten pitserian ja videovuokraamon kautta kotiin. Kirjastossa täytyy myös käydä pikaisesti. Muutaman kirjan viimeinen palautuspäivä on taas käsillä.