Herätys oli kymmeneltä ja otin heti lihat huoneenlämpöön. Kuorin porkkanat ja silppusin sipulit valmiiksi pataan. Mausteeksi tuli suolaa, pippuria, laakerinlehtiä ja provencen yrttejä. Ja pari lihaliemikuutiota. Hauduttelin pataan yli neljä tuntia. Höyrykeittimellä valmistin perunat.

Ruokavieraat (tytär ja koevävy koiransa kanssa) tulivat ennen neljää. Syötiin yhdessä ja minä olin ainoa joka otti porkkanaraastetta ja raejuustoa ruuan sekaan. Kukaan ei myöskään syönyt leipää, juustoa eikä margariiniä. Jatkossa kannattaa laittaa esille vain perunat ja kastike ;-)

Koira oli todella ihana ja meidän kissa vaani yläkerrassa koko vierailun ajan. Tämä koira ymmärtää sekä suomea että venäjää. Annoin sille juustoa ja meistä tuli heti hyvät kaverit.

koiruus14-normal.jpg

Juotiin sitten vielä kahvit. Porkkanapiiras sai kehuja. On muuten todella hyvää! Illalla kävi vielä kaverini miehensä kanssa kahvilla ja taas syötiin porkkanapiirasta. Kehuivat!

Päivän onnistuimiset:

  1. Lihapata oli hyvää
  2. Porkkanapiiras maistui kaikille
  3. Tytär vei valkolakkinsa ja muuta tavaraa pois