Aamulla olin Messukylässä vakipaikassa ja tietysti kissat olivat kaverina. Kävin kotona syömässä ja sitten Linnainmaalle. Asiakas tilasi myös joulusiivouksen.

Poika ajeli Nokian Eedeniin ja kuljetti porukoita isolla bussilla Tampereella. Oli tauolla kun pääsin kotiin töiden jälkeen. Bussi oli parkissa talomme edessä.

Kiirehdin yh-yhdistyksen hallituksen kokoukseen ja poika lähti samalla ovenavauksella taas Nokialle. Kokous oli mukava, vaikka useimmat läsnäolijat olivat luopumassa hallituspaikasta. Minä vielä mietin kantaani.

Kotimatkalla nappasin tyttäreni kyytiin. Teki täällä kotona omenapiirakkaa ja nyt ohje oli tuunattu paremmaksi. Tässä ohje:

Se ihan paras omenapiirakka
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 muna

Huoneenlämpöinen voi ja sokeri hierotaan. Lisätään jauho, jossa on leivinjauhot. Vielä se muna sekaan. Taikina taputellaan piirakkavuokaan (28 cm), ei siis vatkata mitenkään vatkaimella. Tulee aika tönkkö taikina ja vähän muruinenkin.

Täyte:

2-3 omenaa karkeana raasteena
1 purkki maitorahkaa
2dl kuohukermaa (ei vatkata kermaksi, uunissa ei voi paistaa vatkattua kermaa!)
sokeria ja kanelia maun mukaan päälle

Ensin kaadat kulhoon kerman ja sekoitat sinne maitorahkan. Sitten kaadat sokerit ja sekoitat kunnolla...ei siis vatkausta. Täytteen kaadat sitten siihen raa'an taikinan päälle. Siitäkin tulee aika sellaista tönkkömäistä. Sitten raastat kaksi- kolme omenaa ja ripottelet siihen seoksen päälle. Laita päälle kaneli-sokeriseosta, mutta se ei ole välttämätöntä.

Ja eikun uuniin 175 asteeseen 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljakastikkeen kera.

Piirakkaa sitten nautittiin illalla. Ehdin hakemaan pojan työmaaltaan myös illalla. Huomenna hän lähtee taas Helsinkiä kohti.

Päivän onnistumiset:

1. Kiva ilta omenapiirakan kera

2. Huomenna on yllättäen vapaapäivä

3. Laskuja on lähetelty asiakkaille