Kaksi työkohdetta tänään: Lukonmäki ja Pispala. Molemmat ihan OK. Ekassa kohteessa oli vastassa kiva kissa ja tokassa kaksi mukavaa ihmistä. Ruokatunti kului autoa ajamalla ja samalla söin hesen kanahampurilaista.

Tytär soitti ja kertoi että oli saanut hyvän kesätyöpaikan. Oli päihittänyt monta hyvää hakijaa. Työt pitää aloittaa jo huhtikuulla ja se sekoittaa opiskelujen kursseja. Työpaikka on nyt vaan hankalasti Tampellan alueella ja tytär aikoo jatkossa pyöräillä yliopiston ja työpaikan välillä. Pyörä on nyt huollossa.

Poikkesin kotimatkalla Veikon koneeseen. Katselin kännykköjä, tietokoneita ja telkkareita. Nuori miesmyyjä oli oikein avulias. Tuli vaan liian lähelle. Eikö myyntikurssilla ole opetettu että ihan liki ei tulla. Taidan viikonloppuna tehdä uuden kierroksen kaupoissa ja toivottavasti poika tai tytär on kaverina.

Kotona telkkarin töllötystä ja tietysti kissa sylissä. Illalla soitin pojalle. Hän on tulossa perjantaina lomille ja saa lomailla tiistaihin asti.

Tässä Kostonleivän resepti:

Ohje julkaistiin Aamulehdessä 13.3.2011. Ohjeessa oli virhe: veden määrä oli kahteen kertaan ;-)
Tässä siis se oikea ohje.

3 dl vettä
25 grammaa hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 dl sämpyläjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

Täyte:

3 rkl pehmeää voita
yrttejä
0,5-1,5 dl siemeniä
1 dl emmentaljuustoa raastettuna
parmankinkkua, jos haluaa

Päälle:

1 kananmuna ja siemeniä

Sekoita vesi, hiiva, suola ja hunaja. Vatkaa sekaan sämpyläjauhot ja osa vehnäjauhoista. Lisää öljy ja vaivaa loput jauhot mukaan. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kaulitse levyksi, voitele, lisää yrtit, siemenet ja juusto (sekä kinkku). Rullaa pitkältä sivulta. Leikkaa 16 osaan ja asettele Boston-kakun tapaan vuokaan. Kohota 30 minuuttia, voitele munalla ja paista 225 asteessa alatasolla noin 20 minuuttia.

Päivän onnistumiset:

1. Postilaatikossa ei ollut yhtään laskua

2. Tasaisen tavallinen päivä

3. Kissa se vaan on aina niin mukava