Aamulla havahduin paskanhajuun. Katselin aamuohjelmia telkkarista ja samassa alkoi kauhea löyhkä. Koira oksensi olohuoneen matolle paskaoksennukset. Eli se oli eilen illalla päässyt syömään pihalla paskaa. Koiralla oli myös paskaa takapuolessa, karvoihin tarttuneena.


Vein koiran pihalle ja yritin kakattaa sitä. Ei mitään toimintaa! Onneksi se ravisteli itseään ennen kotipihaa: iso kakkakökkäre irtosi. Siistin koiran takapuolta talouspaperin avulla. Ällöö!


Hervannan vanhus, jota yritin saada pois asiakaslistalta, haluaa minut välttämättä. Ilmoitin että tunnin homma ei käy, hän tarjoutui kahteen tuntiin. Ilmoitin etten saa pölyimuria hommattua: Hän lupasi hoitaa asian. Eli nyt minulla on uusi asiakas vanhustentalolla.


Lähdin asiakkaan luokse ja jaoin samalla mainoksia.  Imuroin ja moppasin yläkerran. Lisäksi pyyhin pölyt. Aikaa kului noin puolitoista tuntia ja sitten puolentunnin kahvit päälle. En osaa vieläkään laskuttaa kahvista, joten asiakkaalle lähti aika pieni lasku.


Tulin kotiin ja tein nakkipataa ruuaksi. Jätin padan hellalle poikaa varten ja lähdin Nordeaan. Neuvottelin pankkineuvojani kanssa autolainasta. Arvioivat minun maksukykyäni yrittäjänä. Virkailija teki lainahakemuksen. Kirjanpitäjältä pitää vielä saada arvio palkoistani. Vein kirjanpidon kirjanpitäjälle ja pyysin arvion. Pyysin lainaa 10.000 euroa.


Kotimatkalla kävin kirjastossa. Palautin lainaamani kirjat. Varsinkin Vippi-laina oli tärkeä, siinä on myöhästymismaksu 50 senttiä päivältä. Systeemi on hyvä: nyt luen lainaamani uutuuskirjat nopeasti. Lainasin myös pari DVD:tä.


Illalla kävin nopeasti ruokakaupassa. Yritykseni mainos oli taas revitty ilmoitustaululta. Laitoin uuden ilmoituksen ja huomenna vien vielä isomman tilalle.


Keittiö oli kaaoksessa tänään: hirmu määrä tiskiä! Aika nopeasti sain tiskit koneeseen ja osan tiskasin käsin. Nyt on taas siistiä!

1967675.jpg  1967678.jpg